Norwegian Encore begint maandag Eemstocht naar Nederland

Het nieuwe cruiseschip van Norwegian Cruise Line, Norwegian Encore, zal volgens de huidige planning maandag 30 september 2019 beginnen aan haar Eemstocht vanuit Papenburg. Vanaf de scheepswerf van Meyer Werft zal het de tocht over de Eems naar het Nederlandse Eemshaven maken. De aankomst in Noord-Nederland staat vooralsnog voor woensdagochtend op het programma. Waarschijnlijk zal dit echter al eerder plaatsvinden. Daarna zal het schip meerdere dagen technische en nautische testen op de Noordzee ondergaan voordat het eind oktober in Bremerhaven opgeleverd wordt.

Voor de Eemstocht wordt, onder voorbehoud van getijden en weer, het volgende nieuwe tijdschema gehanteerd. De duur van van de verschillende passages (Emssperrwerkes) wordt zo kort mogelijk gehouden.

Woensdag 30 september 2019:

– ca. 18:30 uur: Schip gereed voor vertrek (Papenburg)
– ca. 22:00 uur: Passage Doksluis (Papenburg)

Dinsdag 1 oktober 2019:

– ca. 03:30 uur: Passage Weener Brücke (Weener)
– ca. 05:45 uur: Passage Jann-Berghaus-Brücke (Leer)
– ca. 09:30 uur: Aankomst Emssperrwerk (Gandersum)
– ca. 15:00 uur: Passage Emssperrwerk
– ca. 16:30 uur: Passage Emden

Een team van de Lotsenbrüderschaft Emden begeleidt ditmaal ook weer de Eemstocht. Zij hebben met alle betrokkenen de manoeuvres geoefend in een computergestuurde simulator in Wageningen om beter voorbereid te zijn. De Norwegian Encore zal de Eemstocht richting Noordzee achteruit met twee sleepboten afleggen ten behoeve van de manoeuvreerbaarheid.

Cruises met de nieuwe Norwegian Encore zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!