Welke cruises vertrekken uit Rotterdam in 2021?

Update: Afvaarten kunnen door de Corona-pandemie inmiddels gewijzigd zijn. We proberen zo up to date mogelijk te zijn! Klik zeker even door naar de reisbureaus waar deze reizen boekbaar zijn. 

In 2021 komen meer dan 50 aankomsten van cruiseschepen naar de havenstad Rotterdam waarbij je kan inschepen voor een mooie cruise. Wij geven je een overzicht welke cruises uit Rotterdam waar naar toe varen. Veel plezier bij het uitzoeken van je volgende cruise!

In dit artikel lees je over cruises vanuit Rotterdam naar West Europese steden, Noorse Fjorden, Baltische Staten en repositioning cruises.
Stedencruises

De West-Europese stedencruises zijn veruit in de meerderheid vanaf Rotterdam. Je kunt praktisch het hele jaar door met de Duitse rederij AIDA mee. In het voorjaar in maart/april vaart de kleinere AIDAsol 4 routes van 8 dagen. Elke donderdag vanaf 11 maart vertrekt ze voor een 8-daagse cruise naar Hamburg, Le Havre, Southampton en Zeebrugge. De cruise van 1 april is ook verkrijgbaar als 10 daagse cruise.

Alle cruises hebben 1 overnachting aan de kade in Rotterdam van donderdag op vrijdag. Cruises zijn verkrijgbaar vanaf € 599.

Vanaf 13 mei tot en met half november neemt de AIDAprima het stokje over van de AIDAsol. Een oude bekende, want de AIDAprima heeft vaker aan de kade in Rotterdam gelegen. Het all-weather schip AIDAprima maakt tweeweekse cruises met West-Europese steden Hamburg, le Havre, Southampton en Zeebrugge. Het tweede deel van de reis bestaat uit een bezoek aan de Noorse Fjorden.

De bestemmingen in Noorwegen variëren per reis: bijvoorbeeld Haugesund, Hellesylt, Geirangerfjord, Molde en Stavanger of Bergen, Molde, Andalsnes, Alesund en Stavanger. De 15-daagse cruises naar de West-Europese steden & Noorwegen van de AIDAprima zijn beschikbaar vanaf € 1720.

De AIDAprima vaart vier 8-daagse routes vanaf eind oktober tot half november naar de eerder genoemde West-Europese steden. De allerlaatste cruise van het seizoen van de AIDAprima is een 5-daagse reis naar Hamburg en terug naar Rotterdam. Vanaf €395! 

Meer informatie over de AIDAsol en AIDAprima cruises vind je bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Stip TUI

 

Noorse Fjorden

De AIDAprima vaart langere routes naar Noorwegen. Dit doet zij op 15-daagse cruises waar je afhankelijk van de route Bergen, Eidfjord, Haugesund, Nordfjordeid, Flam en Stavanger bezoekt, naast de grote West-Europese steden Southampton, Hamburg, Zeebrugge en Le Havre. Je verblijft op deze cruises 2 x 1 dag in Hamburg. Deze cruises zijn verkrijgbaar vanaf €1720.

Noordkaap

Wil je naar de Noordkaap, dan zal je in 2021 vanuit andere steden buiten Nederland moeten vertrekken. Denk dan aan Bremerhaven, Hamburg en Kiel.

Baltische Staten

Een pareltje is de 15-daagse cruise van de ultraluxe Seabourn Quest. Je bezoekt mooie pareltjes in de Oostzee, Denemarken en Noorwegen. Deze reis vertrekt op 24 mei vanaf €8499.

Meer info over Seabourn vind je bij:

Captain Cruise Cruisereizen

Repositioning: naar de Middellandse Zee

Wil je lekker naar de Middellandse Zee vanuit Rotterdam? Dit jaar kan het weer! Op 29 november vertrekt de AIDAprima naar Barcelona op een 12-daagse cruise. Je bezoekt Zeebrugge, Le Havre, La Coruna, Porto en Lissabon, Cadiz, Malaga en tenslotte Barcelona waar je op 10 december arriveert. Deze reis is verkrijgbaar vanaf ca. €2420.

AIDA is verkrijgbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Stip TUI

Arriveren in Rotterdam?

Tot slot nog even een cruise die té leuk is om over te slaan in dit overzicht. Deze arriveert in Rotterdam.

De Seabourn Quest doet een transatlantische cruise van Miami naar Rotterdam. Zij gaat op 24 april voor een 16-daagse cruise naar Rotterdam waar ze arriveert op 10 mei. Vanaf €4699.

Als laatste een overzicht van een vijftal repositioning cruises die officieel niet eindigen in Rotterdam maar in Hamburg of Kopenhagen. Deze cruises hebben op hun route wel Rotterdam staan. Desondanks leuke cruises om misschien toch op mee te gaan. Je kunt wellicht in Rotterdam ontschepen of gewoon lekker meevaren naar de eindhaven?

  • AIDAdiva – van La Romana naar Hamburg, 18 dagen – vertrek 20 maart 2021 –  vanaf €1750 (semi-all-inclusive)
  • MSC Preziosa – van Brazilië naar Hamburg, 22 dagen – vertrek 28 maart 2021 –  vanaf €1079
  • AIDAprima – vanuit Dubai naar Hamburg, 22 dagen – vertrek 5 april – vanaf €1399 (semi-all-inclusive)
  • Adventure of the Seas – van Galveston naar Kopenhagen, 19 dagen – vertrek 21 april – vanaf €1164
  • AIDAprima – van Palma de Mallorca naar Hamburg, 12 dagen – vertrek 26 april – vanaf €1040 (semi-all-inclusive)

Bekijk hier alle cruises vanuit Rotterdam bij de reisbureaus:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

 

Prijzen genoemd in dit artikel zijn van april 2020. Door vraag en aanbod kunnen deze prijzen veranderen. Op moment van publicatie waren (nog) niet alle cruises in Nederland verkrijgbaar, wel bij de rederijen zelf.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)