Welke cruises vertrekken uit Rotterdam in 2021?

In 2021 komen meer dan 50 aankomsten van cruiseschepen naar de havenstad Rotterdam waarbij je kan inschepen voor een mooie cruise. Wij geven je een overzicht welke cruises uit Rotterdam waar naar toe varen. Veel plezier bij het uitzoeken van je volgende cruise!

Helaas zijn niet alle 2021 cruises al boekbaar in Nederland, met name nog niet die van Cruise & Maritime Voyages. Van andere rederijen zijn de cruises al wel boekbaar: AIDA cruises, Holland America Line en Seabourn. 

In dit artikel lees je over cruises vanuit Rotterdam naar West Europese steden, Noorse Fjorden, Noordkaap, Baltische Staten, Groot-Brittannië, IJsland, Canarische Eilanden, Middellandse Zee, Noord- en Zuid Amerika, repositioning cruises en een wereldcruise!
Stedencruises

De West-Europese stedencruises zijn veruit in de meerderheid vanaf Rotterdam. Je kunt praktisch het hele jaar door met de Duitse rederij AIDA mee. In het voorjaar in maart/april vaart de kleinere AIDAsol 4 routes van 8 dagen. Elke donderdag vanaf 11 maart vertrekt ze voor een 8-daagse cruise naar Hamburg, Le Havre, Southampton en Zeebrugge. De cruise van 1 april is ook verkrijgbaar als 10 daagse cruise.

Alle cruises hebben 1 overnachting aan de kade in Rotterdam van donderdag op vrijdag. Cruises zijn verkrijgbaar vanaf € 599.

Vanaf 13 mei tot en met half november neemt de AIDAprima het stokje over van de AIDAsol. Een oude bekende, want de AIDAprima heeft vaker aan de kade in Rotterdam gelegen. Het all-weather schip AIDAprima maakt tweeweekse cruises met West-Europese steden Hamburg, le Havre, Southampton en Zeebrugge. Het tweede deel van de reis bestaat uit een bezoek aan de Noorse Fjorden.

De bestemmingen in Noorwegen variëren per reis: bijvoorbeeld Haugesund, Hellesylt, Geirangerfjord, Molde en Stavanger of Bergen, Molde, Andalsnes, Alesund en Stavanger. De 15-daagse cruises naar de West-Europese steden & Noorwegen van de AIDAprima zijn beschikbaar vanaf € 1720.

De AIDAprima vaart vier 8-daagse routes vanaf eind oktober tot half november naar de eerder genoemde West-Europese steden. De allerlaatste cruise van het seizoen van de AIDAprima is een 5-daagse reis naar Hamburg en terug naar Rotterdam. Vanaf €395! 

Meer informatie over de AIDAsol en AIDAprima cruises vind je bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruise TravelCruisewinkelDreamlinesKrasStipTUIZeetours

 

Noorse Fjorden

Holland America Line’s ms Rotterdam (1400 passagiers) zal in 2021 weer vele malen naar Noorwegen varen van april tot en met augustus. De 8-daagse cruises vertrekken op 24 april, 1 & 22 mei, 12 & 19 juni en 2 augustus. Er zijn twee verschillende routes naar Noorwegen.  De eerste route gaat van Rotterdam naar Eidfjord, Bergen, Alesund en Molde.  Vanaf €1178.

De tweede route van de Rotterdam gaat naar Oslo, Kristiansand, Stavanger en Skjolden. Vanaf €1279.

Zoals je van Holland America Line gewend bent, kunnen deze gecombineerd worden tot langere cruises en zie je nog meer van Noorwegen (Noordkaap).

Kijk voor meer info bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruise TravelCruisewinkelDreamlinesKrasStipTUIZeetours

Ook de AIDAprima vaart naar Noorwegen. Dit doet zij op 15-daagse cruises waar je afhankelijk van de route Bergen, Eidfjord, Haugesund, Nordfjordeid, Flam en Stavanger bezoekt, naast de grote West-Europese steden Southampton, Hamburg, Zeebrugge en Le Havre. Je verblijft op deze cruises 2 x 1 dag in Hamburg. Deze cruises zijn verkrijgbaar vanaf €1720.

Columbus*** van Cruise & Maritime Voyages gaat vanaf Rotterdam op 23 & 30 mei, 26 juli en 28 augustus. Je vaart naar diverse bestemmingen zoals Flam, Eidfjord, Olden, Geiranger en Bergen. Het klassieke cruiseschip Marco Polo gaat op 24 april voor een 15-daagse reis. Deze cruises zullen naar verwachting later dit jaar verkrijgbaar zijn bij Kras en Stip.

Noordkaap

De Marco Polo  bezoekt de Noordkaap in februari en maart (16 dagen) zodat je wellicht het Noorderlicht kunt zien! De Noordkaap bezoekt de Rotterdam op een 15-daagse cruise die vertrekt op 8 & 29 mei. Vanaf €2550. Tot slot bezoekt de Columbus de Noordkaap met vertrek op 23 oktober 2021.

Baltische Staten

De Marco Polo gaat op 12 april naar de Oostzee voor een cruise langs pareltjes. Je bezoekt onder andere Visby, Klaipeda, Fredericia, Gdynia en Skagen om er een paar te noemen. Een topreis! De Columbus vertrekt liefst 3-maal richting de Baltische Staten. Op 6 juni, 12 juli en 14 augustus voor 15-daagse cruises. Je bezoekt alle must-see bestemmingen: Kopenhagen, Warnemünde, Helsinki, St. Petersburg, Tallinn, Stockholm, Aarhus (Denemarken) en Londen. Deze cruises zullen naar verwachting later dit jaar verkrijgbaar zijn bij Kras en Stip.

Een pareltje is de 15-daagse cruise van de ultraluxe Seabourn Quest. Je bezoekt mooie pareltjes in de Oostzee, Denemarken en Noorwegen. Deze reis vertrekt op 24 mei vanaf €8499.

Meer info over Seabourn vind je bij:

Captain CruiseCruisereizenCruise TravelCruisewinkelDreamlinesZeetours

Groot-Brittannië

De Marco Polo en Columbus varen driemaal rond Groot-Brittannië, op 2 april, 20 juni en 6 september.  Deze 11- en 12 daagse routes bezoeken Kirkwall, Isle of Skye, Isle of Mull, Belfast, Isle of Scilly , Guernsey, Honfleur en Londen. De 12-daagse cruise op 6 september van de Columbus heeft ook Cork op het programma. Deze cruises zullen naar verwachting later dit jaar verkrijgbaar zijn bij Kras en Stip.

IJsland

De Marco Polo gaat op 21 maart naar IJsland in combinatie met de Faroër Eilanden en de Shetland Eilanden. Let op, in Ijsland bezoek je alleen de hoofdstad Reykjavik. Een betere route is met een ander schip van dezelfde rederij Cruise & Maritime Voyages.  De Columbus vaart op 30 juni & 2 augustus ook naar Ijsland. Deze reis doet 4 Ijslandse bestemmingen aan. Deze cruises zullen naar verwachting later dit jaar verkrijgbaar zijn bij Kras en Stip.

De Rotterdam doet Ijsland aan in combinatie met Groot-Brittannië op 26 juni. Je bezoekt 4 Ijslandse steden, Schotland, Lerwick op de Shetland Eilanden en Alesund in Noorwegen. Vanaf €2970.

Cruises op de Rotterdam zijn verkrijgbaar bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruise TravelCruisewinkelDreamlinesKrasStipTUIZeetours

Canarische Eilanden

Cruiseschip Columbus vaart vanuit Rotterdam naar de warmere oorden op 9 november.  Je bezoekt op deze 22-daagse reis onder andere Madeira, de Canarische Eilanden, de Kaapverdische Eilanden, Marokko, Spanje en Portugal. Deze cruise zal naar verwachting later dit jaar verkrijgbaar zijn bij Kras en Stip.

Overigens kan je ook op 8 oktober 2021 vanuit Amsterdam vertrekken met de Columbus. Vanaf €1289 (bij Stip Reizen).

Repositioning: naar de Middellandse Zee

Wil je lekker naar de Middellandse Zee vanuit Rotterdam? Dit jaar kan het weer! Op 29 november vertrekt de AIDAprima naar Barcelona op een 12-daagse cruise. Je bezoekt Zeebrugge, Le Havre, La Coruna, Porto en Lissabon, Cadiz, Malaga en tenslotte Barcelona waar je op 10 december arriveert. Deze reis is verkrijgbaar vanaf ca. €2420.

AIDA is verkrijgbaar bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruise TravelCruisewinkelDreamlinesKrasStipTUIZeetours

Naar Noord-Amerika

De Rotterdam en de Zaandam starten in 2021 beide een cruise richting Noord-Amerika. De Rotterdam vertrekt op 26 juni voor een Viking Passage reis langs Ijsland en Groenland eindigend in Boston. Deze 31-daagse reis is beschikbaar vanaf €6289.

De Zaandam vertrekt op 2/3 augustus op een 17-daagse reis via Ierland, IJsland, Groenland en ook eindigend in Boston. Vanaf €4590. Een mooie optie is ook om te vertrekken uit Boston op 17 juli 2021 en 36 dagen mee te varen naar Rotterdam en terug naar Boston. Vanaf €8170.

Meer info bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruise TravelCruisewinkelDreamlinesKrasStipTUIZeetours

Wereldcruise & Zuid-Amerika

Tot slot nog even drie pareltjes: een wereldcruise, een reis naar Zuid-Amerika en eentje naar het Caribisch gebied.

Op 7 jan 2021 vertrekt de Columbus op een wereldcruise van 122 dagen. Wil je mee met deze cruise, zorg dan wel dat je nog tijd hebt om je visa te regelen. Deze is beschikbaar vanaf €10689.  Je kunt ook een deeltraject meevaren, bijvoorbeeld naar Sydney op de 49-daagse reis. Vanaf €

Weer eens wat anders is de 85-daagse reis met vertrek op 8 jan 2021 met de Magellan naar Zuid-Amerika waarbij je Madeira, Amazone, Barbados en de Azoren ziet. Boekbaar vanaf €7489.

De nieuwe Amy Johnson gaat op 11 november vanuit Rotterdam naar het Caribisch gebied voor een 37-daagse cruise. Via de Kaapverdische Eilanden reis je naar onder andere St. Maarten, St. Kitts, Barbados en diverse andere eilanden voordat het schip terugkeert naar Rotterdam.

Cruise en Maritime Voyages zijn verkrijgbaar bij:

Captain CruiseKrasStip

Arriveren in Rotterdam?

Tot slot nog even een aantal cruises die té leuk zijn om over te slaan in dit overzicht. Ze vertrekken niet vanaf Rotterdam maar arriveren in Rotterdam. Zo komt op 24 april de Rotterdam aan na een transatlantische overtocht (vertrek 10 april )uit Florida. Beschikbaar vanaf €2589

De Seabourn Quest doet ook een transatlantische cruise van Miami naar Rotterdam. Zij gaat op 24 april voor een 16-daagse cruise naar Rotterdam waar ze arriveert op 10 mei. Vanaf €4699.

Als laatste een overzicht van een vijftal repositioning cruises die officieel niet eindigen in Rotterdam maar in Hamburg of Kopenhagen. Deze cruises hebben op hun route wel Rotterdam staan. Desondanks leuke cruises om misschien toch op mee te gaan. Je kunt wellicht in Rotterdam ontschepen of gewoon lekker meevaren naar de eindhaven?

  • AIDAdiva – van La Romana naar Hamburg, 18 dagen – vertrek 20 maart 2021 –  vanaf €1750 (semi-all-inclusive)
  • MSC Preziosa – van Brazilië naar Hamburg, 22 dagen – vertrek 28 maart 2021 –  vanaf €1079
  • AIDAprima – vanuit Dubai naar Hamburg, 22 dagen – vertrek 5 april – vanaf €1399 (semi-all-inclusive)
  • Adventure of the Seas – van Galveston naar Kopenhagen, 19 dagen – vertrek 21 april – vanaf €1164
  • AIDAprima – van Palma de Mallorca naar Hamburg, 12 dagen – vertrek 26 april – vanaf €1040 (semi-all-inclusive)

Bekijk hier alle cruises vanuit Rotterdam bij de reisbureaus:

Captain CruiseCruisereizenCruise TravelCruisewinkelDreamlinesKrasStipZeetours

 

Prijzen genoemd in dit artikel zijn van april 2020. Door vraag en aanbod kunnen deze prijzen veranderen. Op moment van publicatie waren (nog) niet alle cruises in Nederland verkrijgbaar, wel bij de rederijen zelf.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.