Kiel

Terug naar BestemmingenDuitsland

Aanlegplaats

Cruiseschepen meren aan bij de cruiseterminal Ostseekai van Kiel. Deze ligt vrij dicht bij de stad. Voor de grote ferryschepen heeft Kiel aparte terminals.

Afstand naar stad

Binnen tien minuten ben je in de stad gewandeld. Handig is een op de weg aangegeven wit/blauwe lijn die je van de terminal kunt volgen naar het stadscentrum.

Bezienswaardigheden/excursies

Kiel is van oorsprong een echte zeilstad. De beroemde Kieler Woche is het grootste zeilevenement ter wereld elk jaar in de laatste week van juni.  De boulevard nodigt uit om schepen te kijken en lekker te flaneren. Het mooiste geheim herbergt het oude Raadhuis van Kiel, waarin enkele zeer oude open liften bezocht én gebruikt kunnen worden.

Op de boulevard kan je gratis zeehonden spotten in een buitenbassin van aquarium Geomar. Even verderop is een pier en liggen marineschepen. Na 8 kilometer kom je uit bij het Kieler Kanal. Dit kanaal vormt de verbinding tussen de Noordzee en de Oostzee. Schepen vermijden zo de tocht om Denemarken en verkorten hun route aanzienlijk. Kleine cruiseschepen kunnen ook door dit kanaal. Een unieke belevenis om een keer mee te maken.  

Tip! Huur een fiets en verken Kiel aan het water en rij naar Holtenau om daar de sluizen te bewonderen. Een gratis veerpont brengt jou en je fiets van Kiel naar Holtenau (klik hier voor meer info).

Wat verder weg (20 kilometer) ligt de badplaats Laboe, waar je een oude onderzeeboot kunt bezoeken en van het strand kunt genieten. Met de veerpont kom je er gemakkelijk. Klik hier voor de vertrektijden. Voor meer info over Kiel ga je naar de toeristische dienst van Kiel.  Lees ook wat Miriam heeft gedaan in Kiel tijdens een cruise met de Eurodam: Cruiseverslag.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

Bekijk welke cruises uit Kiel vertrekken

Captain Cruise Cruisereizen Stip TUI

 

Lees het laatste cruisenieuws over Kiel

Terug naar Bestemmingen – Duitsland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *