Cruisereiziger
Kinderen

Kinderen leren over duurzaamheid op MSC Euribia

MSC Cruises heeft aangekondigd dat het haar bekroonde kinder- en gezinsaanbod naar een nog hoger niveau tilt aan boord van het nieuwste vlaggenschip, de MSC Euribia. Dit schip komt in juni 2023 in de vaart. Bijzonder is dat kinderen in de kinderclubs meer kunnen gaan leren over duurzaamheid op het duurzame LNG schip.

Als familiebedrijf is het voor MSC Cruises belangrijk om uitzonderlijk gezinsentertainment te bieden. De nieuwe revolutionaire kinderzone van de MSC Euribia omvat 700 m² aan binnenruimte. Deze is toegespitst op kinderen en tieners van 0 tot 17 jaar. Er zijn zeven ruimtes, elk voor een andere leeftijdsgroep. Twee ruimtes zijn gewijd aan duurzaamheid, om kinderen meer te laten leren over het belang van het milieu, en eentje aan technologische innovatie in ons digitale tijdperk.

Matteo Mancini, senior manager voor jeugdentertainment bij MSC Cruises: “Met veel enthousiasme maken we het gezinsvriendelijke aanbod aan boord van de MSC Euribia bekend. Met behulp van de nieuwste technologie en rekening houdend met de huidige trends, willen we tegemoet komen aan de behoeften van nieuwe generaties kinderen en hun families, nu en in de toekomst. Het entertainment aan boord is een weerspiegeling van de duurzaamheidsboodschap van de MSC Euribia, waarbij nieuwe innovaties en milieuaspecten geïntegreerd worden in de cruise-ervaring.”

Hoogtepunten

Aan boord stopt de pret nooit. MSC breidt zelfs de openingstijden uit van 9 uur ‘s ochtends tot middernacht. Tot de hoogtepunten van het nieuwe aanbod op de MSC Euribia behoren:

 • Baby Club Chicco Eco: De nieuwe Chicco Eco + Baby Club van het schip werd duurzaam ontworpen door de Artsana-groep. De club wordt gepresenteerd in samenwerking met het bekende babymerk Chicco en omvat een speciale speelruimte voor baby’s en peuters tot drie jaar oud. De ruimte biedt volop vermaak voor de kinderen dankzij diverse veilige en milieuvriendelijke speeltjes. Deze zijn gemaakt van 80% gerecycled plastic of 67% organisch en gerecycled plastic.
 • MSC Foundation Youth Centre: Het schip beschikt over een speciale ruimte waarin kinderen deel kunnen nemen aan activiteiten die zowel leuk als educatief zijn en die hen meer leren over het belang van het milieu. Voor volwassenen is er de mogelijkheid zich te verdiepen in de programma’s en doelen van de MSC Foundation.
 • Teens Club Extra Space: Deze nieuwe en innovatieve zone biedt nog meer plaats en activiteiten om tegemoet te komen aan de behoeften van de tienergasten van MSC Cruises. In een ruimte boordevol plezier kunnen de tieners genieten van tal van leuke games en spelletjes. Denk aan een PlayStation 5, Xbox Series X, Nintendo Switch, VR, tafelvoetbal, tafeltennis en nog veel meer.
 • World Quest: Deze spannende nieuwe spelshow nodigt gasten uit voor een interactieve reis aan boord van het schip. Het gaat om een boeiende quiz over wereldwijde geografie en trivia. De winnaars maken zelfs kans op mooie prijzen.
 • Caravaggio: MSC Cruises presenteert voor de eerste keer aan boord van een van haar schepen een onvergetelijk detectivespel waarin kunst centraal staat. In dit meeslepende spel moeten gasten een kunstroof in een museum onderzoeken. Het doel is om uit te vinden hoe een waardevol schilderij is gestolen en de dief te pakken te krijgen.

De Kids’ Clubs aan boord van de MSC Euribia zijn opgesplitst naar leeftijd:

 • Speciaal voor baby’s: Baby Club Chicco Eco (0 – 2 jaar). Met gekwalificeerde bemanningsleden die gecertificeerd zijn in de zorg voor onze jongste gasten.
 • Voor jongere kinderen: Mini Club (3 – 6 jaar) en Juniors Club (7 – 11 jaar)
 • Voor oudere kinderen: Young Club (12 – 14 jaar), Teens Club (15 – 17 jaar) en Teens Lab (12 – 17 jaar)
 • Voor kinderen en volwassenen: MSC Foundation Youth Centre

MSC Virtuosa - kinderclubs

Overzicht van het gezinsentertainment aan boord van de MSC Euribia

 • Z Active: Zowel kinderen als tieners kunnen genieten van het spannende nieuwe sportprogramma dat voor elk wat wils biedt. Ze kunnen voetballen, basketballen, zorbballen, pickleball spelen en met hoverboards.
 • MasterChef at Sea Juniors: Deze ervaring aan boord, die de succesvolle tv-show ‘MasterChef’ tot leven brengt, omvat een spannende kookwedstrijd voor kinderen van 5 tot 12 jaar oud. Kinderen kunnen hier hun culinaire creativiteit de vrije loop laten, terwijl goede eetgewoonten worden gestimuleerd door gezonde ingrediënten en recepten.
 • MSC Dance Crew: Een spannende ervaring met wedstrijdelement die werd ontwikkeld in samenwerking met Fremantle, de productiemaatschappij achter wereldberoemde tv-shows als ‘Idols’, ‘The X Factor’ en de ‘Got Talent’-series. In MSC Dance Crew strijden teams van gasten van 10-17 jaar om de ultieme titel van ‘Danscrew van het Jaar’.
 • Cabin 12006 – The Secret Game: Dit spel, gebaseerd op de originele webserie ‘Cabin 12006’ van MSC Cruises, nodigt gasten uit om deel te nemen aan een onvergetelijke ervaring waarin ze mysteries aan boord moeten oplossen. Hierbij combineren ze muziek, video’s, TikTok-uitdagingen, geheugenspelletjes en tal van andere zaken met elkaar.
 • Break the Wall: Een meeslepende hightech spelshow waarbij de gasten voor een gigantische technologische muur staan die bepaalt welke onverwachte opdrachten op het podium moeten worden uitgevoerd, voor een publiek dat optreedt als jury. 
 • Doremiland, documentaire: In alle hutten met kinderen en tieners wordt een exclusief reisprogramma in de stijl van een documentaire uitgezonden. Deze geeft een boeiende blik achter de schermen van het bijzondere gezinsaanbod van MSC Cruises.
 • Drone Academy 2.0: Een levendige hightech estafetterace voor drones die ‘s avonds tot leven komt door middel van fluo-effecten en oplichtende drones. De race biedt een fantastisch unieke ervaring die gebruikmaakt van POV-camera’s en VR.  Waarbij het team van gasten probeert zo snel mogelijk hun weg te vinden langs 15 hindernissen.

MSC Euribia

De MSC Euribia (183.500 ton, ca. 4.838 – 5.800 gasten) is het 5e en laatste cruiseschip van MSC Cruises in de Meraviglia klasse. Het schip kan echter als laatste van de vijf, als enige volledig varen op LNG (vloeibaar aardgas) met nauwelijks uitstoot. Dit schip heeft veel faciliteiten voor de hele familie, van jong tot oud. Je vindt er waterglijbanen, kinderclubs, sportfaciliteiten en de MSC Yacht Club, het schip-in-een-schip concept met eigen zwembad, lounge en restaurants.

Vanaf juni tot september 2023 vaart het schip vanuit Kiel naar de Noorse Fjorden. Vanaf november 2023 tot in 2024 maakt de Euribia vanuit Rotterdam een groot aantal West-Europese steden cruises. Je bezoekt dan vanaf Rotterdam, Hamburg, Southampton, Le Havre en Zeebrugge.

 

Bekijk de cruises met MSC Euribia:

Cruise Caribbean met Aruba en Curaçao

Grand Voyage van Italië naar Rio de Janeiro

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)