Cruisereiziger
Doop

TUI Cruises doopt Mein Schiff 7 op 22 juni tijdens doopcruise

Mein Schiff 7 is bijna klaar. Rederij TUI Cruises maakt bekend dat het schip gedoopt zal worden op 22 juni 2024 tijdens een doopcruise. De speciale doopcruise start op 21 juni 2024 in Kiel. De doopplechtigheid vindt plaats in de Kieler baai, op zee op 22 juni. Daarna zal de Mein Schiff 7 op 23 juni 2024 opnieuw aanmeren in de haven van Kiel en de Kieler Woche.

Mein Schiff 7Tijdens de doopreis, waarop gasten de vele nieuwe hoogtepunten van Mein Schiff 7 kunnen ontdekken, wacht hen een spectaculair programma met een nieuwe entertainmentshow, artiesten en vele culinaire en muzikale verrassingen. “Na de doop van de Mein Schiff 4 in 2015 hebben we er bewust voor gekozen om opnieuw een doop in de baai van Kiel te laten plaatsvinden, omdat het de perfecte plek is om prachtige reizen naar het noorden te beginnen. En dit is precies waarvoor we de gasten van Mein Schiff 7 vanaf juni uitnodigen”, zegt Wybcke Meier, CEO van TUI Cruises

Doopmoeder

De meter van Mein Schiff 7 is nu ook bekend: Fenia Kalachani, sinds 2022 milieufunctionaris aan boord van de Mein Schiff-vloot, is samen met haar collega’s milieufunctionaris verantwoordelijk voor de implementatie en naleving van alle relevante milieuregels aan boord van de Mein Schiff vloot.

“Als milieufunctionaris ben ik blij dat ik er aan kan bijdragen dat onze gasten ervaren hoe serieus we de bescherming van het milieu en het verantwoorde en duurzame gebruik van hulpbronnen aan boord nemen. Het is voor mij een bijzonder grote eer dat ik nu peettante word van de Mein Schiff 7 – namens de hele Mein Schiff-crew. Dit zusterschip van Mein Schiff 1 en Mein Schiff 2 is een goed voorbeeld van hoe innovatief cruises kunnen zijn op het gebied van milieu en duurzaamheid.”

 

Duurzame groei met focus op emissiearme scheepsactiviteiten

Het nieuwe schip zal in eerste instantie uitsluitend worden geëxploiteerd met emissiearme scheepsdiesel (zwavelgehalte max. 0,1%) en is voorzien van katalysatoren (stikstofoxidereductie: circa 75%) en een walstroomaansluiting. Daarnaast wordt de Mein Schiff 7 zo gebouwd dat ze ook op methanol kan varen, in de toekomst groene methanol, waardoor de voortstuwing van het schip vrijwel CO2-neutraal mogelijk zal zijn. Het besluit om de Mein Schiff 7 gereed te maken voor methanolaandrijving is een belangrijke investering in de toekomst en tevens een belangrijke stap op weg naar klimaatneutraal varen.

Om een ​​nog efficiëntere en recycleerbare afvalverwerking aan boord te bereiken, zal de Mein Schiff 7 ook worden uitgerust met het innovatieve Hydro-Treat-systeem, dat het organische afval verkoolt door middel van thermische behandeling en de resulterende biochar bruikbaar kan maken voor verder gebruik op het land.

Informatie over boeken en prijzen

De 2-daagse doopreis van de Mein Schiff 7 van/naar Kiel van 21 tot 23 juni 2024, inclusief doopprogramma, is verkrijgbaar vanaf 699 euro per persoon in een balkonhut. De cruise is binnenkort boekbaar: klik hier voor meer informatie.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger