Cruisereiziger
Eten en drinken

Norwegian Cruise Line onthult nieuw culinair aanbod aan boord Norwegian Aqua

Norwegian Cruise Line heeft nieuwe details onthuld over het culinaire aanbod aan boord van haar toekomstige cruiseschip Norwegian Aqua, de eerste van de uitgebreide Prima Plus klasse schepen die in april 2025 debuteert. Het 20e schip in de vloot van de Amerikaanse cruisemaatschappij zal naast de populaire eet- en drinkgelegenheden ook 3 geheel nieuwe concepten gaan bevatten.

“Het ontdekken van nieuwe smaken en eetervaringen is een gedenkwaardig onderdeel van elke vakantie, vooral wanneer je het deelt met degenen die het meest voor je betekenen,” zegt David J. Herrera, president van Norwegian Cruise Line. “We gaan ons bekroonde eet- en drankaanbod daarom verder uitbreiden. We kijken ernaar uit om nieuwe concepten tot leven te brengen aan boord van Norwegian Aqua en om een verscheidenheid aan opties aan te bieden”.

Sukhothai: een nieuw specialiteitenrestaurant

De Norwegian Aqua heeft een primeur voor de cruisemaatschappij: een Thais specialiteitenrestaurant. Cruisereizigers kunnen diverse populaire Thaise gerechten verwachten zoals verschillende curry’s, Thaise cashew kip, zout en peper garnalen enz..

Het ontwerp van Sukhothai is bedacht door SMC Design en biedt een mix van traditioneel en hedendaags Thais design, zoals hanglampen van bamboe en rijstpapier en een vloer met geometrische patronen. Het restaurant bevindt zich op dek 17.

Swirl Wine Bar: een nieuwe drinkgelegenheid

Op de Norwegian Aqua debuteert ook een nieuwe drink- en ontmoetingsplek, de Swirl Wine Bar. De wijnbar bevindt zich op dek 6 tussen de Whiskey Bar en Hasuki. Passagiers kunnen er samen komen om te proeven van een wijn-per-glas menu met zeldzame en eersteklas wijnen. De ruimte is ontworpen door Studio DADO en is geïnspireerd op de Antelope Canyon in Arizona.

Planterie: een plantaardige eetoptie

De populaire Indulge Food Hall krijgt een nieuwe eetoptie, een die zich richt op het serveren van het beste plantaardige eten. Planterie, dat zich op dek 8 bevindt, biedt gerechten zoals bowls gevuld met volle granen en groenten geïnspireerd door regio’s wereldwijd zoals het Amerikaanse zuidwesten of het Middellandse Zeegebied. De gerechten kunnen, samen met het andere aanbod in de foodhall, worden genuttigd in de binnen- of buitenzithoeken van de hal.

Favoriete restaurants in een nieuw jasje

Naast de nieuwe ruimtes zal de Norwegian Aqua ook een aantal bekende, populaire restaurants herbergen. Enkele daarvan krijgen een geheel nieuw ontwerp. Dat betreft o.a. een van de belangrijkste hoofdrestaurants aan boord, de Commodore Room. Het krijgt een nieuw design met een luxueuze kijk op de traditionele kapiteinsverblijven, met antieke houten meubels en stenen accenten.

Metropolitan, de Sail & Sustain cocktailbar van de rederij krijgt ook een nieuw ontwerp. Dit keer met een vleugelpiano en een klein podium voor livemuziek. Andere ruimtes  in een nieuw jasje zijn o.a. Nama Sushi en Sashimi, Surfside Cafe, Palomar, Penrose Bar en de Waves Pool Bar.

Cruises met Norwegian Cruise Line zijn boekbaar bij:
Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb Zeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger