Cruisereiziger

Bremerhaven

Cruise bestemming Bremerhaven

Cruiseschepen meren aan bij de cruiseterminal Columbus Cruise Center Bremerhaven. Er is plek tot 4 schepen. De cruiseterminal heeft op de begane grond incheckmogelijkheden. Op de eerste etage zijn een aantal toegangspunten zodat passagiers gespreid worden bij de veiligheidscontrole en toegang naar het schip. Er is een café met zitjes, winkel met souvenirs en wat drogisterij artikelen. Op de 5e/6e etage is de galerij waar je de cruiseschepen overdekt kunt bekijken. Prachtige uitzwaai momenten gegarandeerd!

Afstand naar centrum van Bremerhaven

De cruiseterminal ligt zeker op een half uur lopen van het centrum. Er gaan shuttlebussen van de terminal naar het station wanneer er een cruiseschip ligt. Deze worden verzorgd door de rederij. Je kunt uiteraard ook een taxi nemen (ca. €15).

 

Bremerhaven als startpunt voor je cruise

Veel Duitse rederijen, zoals bijvoorbeeld Phoenix Reisen en TUI Cruises, hebben Bremerhaven als startpunt van een cruise naar bijvoorbeeld Scandinavië, de Oostzee of West-Europa.

Met het vliegtuig

Bremerhaven is het beste te bereiken wanneer je vliegt naar Bremen. Vanaf Bremen Flughafen pak je zeer gemakkelijk de tram (ca. €3,00) naar het station (Hauptbahnhof). Vanaf het station gaat er elk uur (ca. €14,00) een trein naar Bremerhaven. Deze doet er ongeveer 35 minuten over.

Met de auto

Je kunt de auto gemakkelijk parkeren bij de cruiseterminal. Er zijn twee soorten parkeermogelijkheden die je kunt reserveren:

 

  • Parkeerplaats P1: direct voor de terminal voor €15 per dag. (8 dagen € 110, 15 dagen € 145)  Je koffers geef je af aan de zijkant van de parkeerplaats. Je gaat gemakkelijk alleen met handbagage de cruiseterminal in.
  • Parkeerplaats P3: is een gedeeltelijk overdekte parkeerplaats waar je parkeert voor €10 per dag. Voor 8 dagen betaal je €75. 15 dagen kost €110.  Fijn is dat de parkeerplaats ná het vertrekken van het schip, afgesloten wordt. De parkeerplaats ligt op 500 m van de cruiseterminal. Je kunt je bagage bij de parkeerplaats afgeven. Er rijden shuttlebussen. Let op: de Nederlandse bankpas wordt vaak niet geaccepteerd, wél een creditcard.

  •  

Met de trein

Vanuit Nederland reis je het eenvoudigst via Hengelo grens, bijv. met de trein die richting Berlijn gaat. Je stapt over in Osnabrück en vervolgens op de trein richting Bremen en soms regelrecht naar Bremerhaven. Meer info: www.nsinternational.nl

Hotels

Er zijn veel hotels in Bremerhaven. Zelf verbleven wij tweemaal in hotel Haverkamp. Een fijn, gemoedelijk hotel met aandacht voor elke gast. En zelfs met een zwembad! Wil je een iets moderner ingericht hotel? Kijk dan eens bij hotel The Liberty.

Bagage?

Heb je een bagage-opslag nodig? kijk dan eens bij Radical Storage >>

Wat is er te doen in Bremerhaven?

De laatste jaren heeft de stad een aantal mooie architectonische gebouwen erbij gekregen, zoals hierboven het Havenwelten Bremerhaven met tal van touristische attracties. Eenmaal in de vijfjaar is het maritieme evenement Sail Bremerhaven. Toeristische aanraders zijn:

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper bij Getyourguide:

  • Klimahaus: met 8 klimaten die je levensecht kunt ervaren
  • Aussichtsplatform: uitkijkpunt Sail City
  • Auswandererhaus (Emigratie museum): ervaar de geschiedenis van emigranten uit Bremerhaven. Tip!
  • Schaufenster Fischereihafen: een gerestaureerd gebied rondom de oude visserspakhuizen en haven.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper bij Getyourguide: