Cruisereiziger
Overdracht

Carnival Jubilee vertrekt zondag naar Bremerhaven voor overdracht

Aanstaande zondag zal het spiksplinternieuwe cruiseschip Carnival Jubilee de Eemshaven verlaten om koers te zetten naar Bremerhaven. Daar zal het schip van Carnival Cruise Line bij de containerterminal worden overhandigd door scheepsbouwer Meyer Werft.

Bijna 5 weken vertoefde de Jubilee in Nederland na een succesvolle Eemstocht vanuit Papenburg. In de tussentijd voerde het haar proefvaart uit op de Noordzee waarbij de nautische en technische testen succesvol werden volbracht. Ondertussen werd er ook hard doorgewerkt om het interieur te voltooien.

 

Het zal maandag een kort verblijf voor Carnival Jubilee worden in de Duitse havenstad. De verwachting is dat dezelfde middag het LNG-schip vertrekt voor haar trans-atlantische oversteek naar Amerika. Op de route staan er stops voor brandstof en voorraden gepland op Tenerife op de Canarische Eilanden (10 december) en Nassau op de Bahamas (17 december). De aankomst in haar nieuwe thuishaven Galveston, Texas staat gepland op 20 december. 3 dagen later staat haar maiden voyage gepland. Het gaat wekelijkse cruises maken naar Caribische bestemmingen zoals Cozumel en Costa Maya in Mexico en Mahogany Bay (Roatan).

Cruises met Carnival Cruise Line zijn boekbaar bij:
Cruisereizen Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!