Texel biedt onderdak aan kleine cruiseschepen

Zaterdagmiddag arriveerde het kleine cruiseschip CLIO van de cruisemaatschappij Grand Circle Cruise Line op Texel. Het 100 meter lange schip dat normaalgesproken plek biedt aan 89 passagiers meerde rond 15:00 uur af in de haven van Oudeschild. Ze begroette daarbij via de scheepshoorn uitgebreid 4 andere schepen uit de vloot van de Amerikaanse rederij.

De CLIO kreeg een plek naast een ander klein cruiseschip Corinthian, dat eerder deze week aankwam. Beide schepen varen cruises voor Overseas Adventure Travel, dat dezelfde eigenaar heeft als de cruisemaatschappij. Aan de overkant liggen ook al de riviercruiseschepen River Adagio, River Aria en River Harmony.

Texel biedt voor een gereduceerd tarief onderdak aan de schepen die vanwege de uitbraak van het coronavirus momenteel niet operationeel zijn. De verwachting is dat de twee kleine cruiseschepen nog enkele maanden stil zullen blijven liggen op het Waddeneiland.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!