Rotterdamse haven verwelkomt dinsdag weer cruiseschepen

De Rotterdamse haven zal dinsdag nog eens 3 cruiseschepen verwelkomen. Het nieuwe cruiseschip Iona gaat in droogdok, terwijl de Emerald Princess bemanningsleden komt repatriëren. Daarnaast meldt de Norwegian Star zich voor de tweede keer bij CruisePort Rotterdam om bemanningsleden te ontschepen.

Het jongste nieuwbouwschip van scheepswerf Meyer Werft uit Papenburg, Iona, meldt zich ’s ochtends vroeg voor inspectie in het droogdok bij Damen Verolme in de 2e Werkhaven (dok 7). Het schip van de Britse rederij P&O Cruises is afkomstig uit Bremerhaven waar het schip al enige tijd lag sinds haar Eemstocht. De afgelopen dagen heeft het haar zeetesten ondergaan op de Noordzee. De Iona wordt het eerste cruiseschip in de haven van Rotterdam dat volledig opereert op LNG.Dezelfde ochtend staat ook de komst van de Emerald Princess gepland. Het is het derde cruiseschip van Princess Cruises in korte tijd, na de Regal Princess en Sky Princess, die bemanningsleden komt repatriëren. Het gaat om ongeveer 1000 crew voornamelijk afkomstig uit India en Zuid-Afrika die later deze week via chartervluchten terug naar huis vliegen. De Emerald Princess zal waarschijnlijk afmeren aan het Calandkanaal.

Daarnaast meldt CruisePort Rotterdam dat de Norwegian Star zich dinsdag rond 09:00 uur voor de tweede keer meldt aan de Holland Amerikakade om de laatste bemanningsleden te repatriëren. Het schip van Norwegian Cruise Line zou woensdag om 17:00 uur weer vertrekken. Het ligt na een droogdok in Schiedam momenteel voor anker voor de kust.

Data en tijdstippen zijn onder voorbehoud. Via o.a. Marinetraffic zijn de routes van de cruiseschepen live te volgen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.