Eerste cruiseschip Seadream weer actief in Noorwegen

Afgelopen zaterdag vertrok vanuit Oslo de eerste van een serie cruises van Seadream Yacht Club in Noorwegen. Het betekende de start van de eerste ultraluxe cruisemaatschappij ter wereld die haar cruiseactiviteiten weer oppakt sinds maart 2020.

De Noorse cruises blijken bijzonder in trek. Oorspronkelijk was de rederij van plan om met slechts 1 schip, Seadream I, 9 cruises te gaan varen. Nadat de eerste reizen snel waren uitverkocht besloot Seadream om de Seadream II ook in te zetten zodat de capaciteit kon worden verdubbeld en aan de grote vraag kon worden voldaan. Recent waren beide schepen nog kortstondig in Rotterdam om te bunkeren en voorraden in te slaan.

Volgens Seadream kunnen door hun grootte de superjachten hun routes snel aanpassen om te voldoen aan alle overheidsvoorschriften. SeaDream koos deze zomer voor Noorwegen vanwege de extreem lage COVID-19-besmettingen. De bestemmingen zijn uitgekozen door de CEO en oprichter van SeaDream, Atle Brynestad.

‘We zijn erg trots om de eerste luxe rederij te zijn die de activiteiten hervat. Onze voorbereiding heeft haar vruchten afgeworpen omdat we in staat zijn om de ervaring van luxe aan boord te behouden en tegelijkertijd de gezondheid, het comfort en de veiligheid van iedereen te garanderen’, aldus Andreas Brynestad van SeaDream. ‘Iedereen over de hele wereld is getroffen door de gezondheidscrisis. Dit historische moment voelt niet alleen goed voor ons team, maar is ook goed nieuws voor onze branche’.

Interesse in cruisen met Seadream Yacht Club? Cruises zijn boekbaar bij: 

Captain CruiseCruiseReizen.nlZeetours

Wil je echt alles weten over een Fjordencruise? Ga dan naar Fjordencruises.nl Daar vind je meer informatie over Noorse havens, routes en rederijen die naar Noorwegen varen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.