Cruisereiziger
AanmerenCruiseterminal

World Dream komt zaterdag weer naar Rotterdam

Aanstaande zaterdag zal opnieuw een cruiseschip aanmeren bij de Holland Amerikakade in Rotterdam. Volgens Royal Dirkzwager meldt het cruiseschip World Dream zich omstreeks 10.30 12.00 uur voor de eerste keer bij de cruiseterminal. De World Dream blijft liggen tot zondag 12.00 uur.

Het schip van de Aziatische cruisemaatschappij Dream Cruises verbleef eerder dit jaar al 4 maanden in de Rotterdamse haven o.a. voor onderhoud in droogdok bij Damen Verolme in de Botlekhaven en aansluitend in de Waalhaven bij Uniport voor verdere werkzaamheden. De komst naar de cruiseterminal heeft te maken met een ‘technical’ bezoek. Er wordt gebunkerd, water ververst en andere zaken die alleen aan de kade kunnen.

Sinds eind juli lag het, net als de Nieuw Statendam, Zaandam, Emerald Princess en Seabourn Ovation, bij de ankerplaats in Scheveningen in afwachting van betere tijden.



Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

8 gedachten over “World Dream komt zaterdag weer naar Rotterdam

  • Wat is het doel van deze binnenkomst en hoe lang blijft zij?

    • Helaas bij ons nog niet bekend, maar waarschijnlijk proviand en bemanningswissel (?). Hopelijk later meer info.

  • Hallo Marco,
    Ook ik ben nieuwsgierig wanneer de Dream World a.s. zaterdag de Rotterdam Cruise Terminal weer zal verlaten. Denk je dat het schip zal overnachten?

    • Hallo Dave, Helaas bij ons nog niet bekend. Hopelijk later meer info. Gr, Marco

  • Zou graag op de hoogte gehouden willen worden wanneer er cruise schepen Rotterdam aandoen.

    Mvg
    André Dirks

  • Hallo! Volgens Port of Rotterdam website is verwachte aankomsttijd van de World Dream nu zaterdag 22/08 omstreeks 12:15.
    Vr groeten Dave Kramer

  • hoe laat gaat hij weg morgen

  • Rond het middaguur zondag.

    Groet Miriam

Reacties zijn gesloten.