Eerste zeetest Star Breeze na verlenging

Het cruiseschip Star Breeze van Windstar Cruises heeft haar eerste zeetest achter de rug na een grondige renovatie op de scheepswerf van Fincantieri in Palermo. Het is eerste van 3 schepen van de ultra-luxe rederij die is verlengd met 25,6 meter. Ook de Star Legend en Star Pride worden, als onderdeel van een 250 miljoen dollar kostende investering, op een later moment nog verlengd.

Door de toevoeging van een middenstuk is er o.a. ruimte gemaakt voor 50 nieuws suites, twee nieuwe restaurants een langer zwembad, een spa en een fitnessruimte. De capaciteit is omhooggegaan naar 312 passagiers.

Het project liep door de coronapandemie flinke vertraging op. De eerste werkzaamheden startten al in oktober 2019. In februari werd de Star Breeze voorzien van nieuwe motoren.

Indien de omstandigheden het toelaten zal de Star Breeze in januari volgend jaar terugkeren in de vaart met wekelijkse cruises vanuit San Juan in de Caribbean.

Cruises met Windstar Cruises zijn boekbaar bij:

Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!