Cruisereiziger

Fort Lauderdale

Fort Lauderdale en Port Everglades

Aanlegplaats van je cruiseschip

Fort Lauderdale ligt aan de oostkust van Florida en is een populaire in- en ontschepingshaven. Geografisch gezien ligt deze stad in tussen het noordelijker gelegen Cape Canaveral (bij Orlando) en het zuidelijker gelegen Miami. De haven van de stad heet officieel ‘Port Everglades’.

Rederijen zoals Carnival, Celebrity Cruises, Crystal Cruises, Cunard, Disney Cruise Line, Holland America Line, Princess Cruises en Royal Caribbean varen vanuit Fort Lauderdale. Er is een groot aantal cruiseterminals met faciliteiten zoals air-conditioning, gratis wifi, toiletten, snack/drank automaten en zitplaatsen.  Wil je weten waar je schip aanmeert? Download dan de IPhone/Ipad app van Port Everglades (hier) voor de exacte plek en plattegrond. Dit zijn de terminalnummers:

  • Passengerterminal 2
  • Passengerterminal 4
  • Passengerterminal 18
  • Passengerterminal 19
  • Passengerterminal 21
  • Passengerterminal 25
  • Passengerterminal 26
  • Passengerterminal 29

Bekijk de webcam

Bezienswaardigheden/excursies

Fort Lauderdale is een grote stad (4,5 miljoen inwoners) en wordt ook wel Venetië van Amerika genoemd vanwege de vele waterwegen. 

Boek je excursies sneller en goedkoper:

 

Fort Lauderdale als vertrekhaven

De dichtstbijzijnde luchthaven is het opkomende Fort Lauderdale-Hollywood International Airport (FLL). Je kunt ook vanuit Miami International Airport, op 50 km (40 minuten met een taxi, ca 100 dollar), vliegen. Vanuit Nederland zijn er niet dagelijks rechtstreekse vluchten, dus je zult via een overstap er moeten komen. Handige overstap plekken zijn bijvoorbeeld Kopenhagen of Duitse steden. Bekijk de tarieven bij KLM. 

Je kunt er in veel hotels overnachten en dat is ook aan te raden als je vanuit deze haven vertrekt. Let er bij het boeken op dat je hotel een shuttle service naar de haven heeft, wel zo makkelijk! Ik verbleef zelf in het Hyatt Place Fort Lauderdale 

Bekijk hier nog meer hotels!

 

Welke cruise gaat naar Fort Lauderdale?

Vanuit deze bestemming wordt het gehele Caribische gebied bediend: van de Bahama’s tot Westcaribische cruises (Jamaica, Mexico, Belize en Kaaimaneilanden), Oostcaribische cruises (St. Maarten, St Thomas, San Juan) en Zuidcaribische bestemmingen (ABC eilanden).

Bekijk ze hier:

ANWB Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen MSC Cruises Stip Sunweb TUI 

Cruisereiziger