Cruisereiziger

Göteborg

Göteborg

Aanlegplaats

Cruise schepen die wat groter zijn, meren aan buiten de stad Göteborg aan de kade (Arendal) bij het Volvo complex. Deze kade ligt op 9 km van de stad. Er is ook een kade dichter bij de stad, op slechts 1 km van het centrum.

Afstand naar stad

Voor passagiers die buiten de stad aanleggen, zijn er shuttlebussen beschikbaar die in 15 minuten naar het centrum van de stad rijden. De bussen stoppen op het plein nabij het grootste overdekte winkelcentrum van de stad (Nordstan shopping centre) en het raadhuis. De stad is zeer overzichtelijk en gemakkelijk te voet te doorkruisen. Voor toeristen rijden/varen er hop-on-hop-off Paddanboten, bussen en treintjes rond die regelmatig stoppen. Voor de platboten is het wel noodzakelijk om een enkele keer op de bodem van de boot te gaan zitten vanwege de zeer lage bruggen.

Bezienswaardigheden en excursies in Göteborg

Göteborg is een zeer vriendelijke stad. De stad heeft in het Nederlands trouwens vele namen: Gothenborg, Gothenburg, Gotenborg of Gotenburg. Hoogtepunten zijn een prachtige vismarkt Feskekôrka die gehuisvest is in een hal die eruit ziet als kerk.  Bezoek ook het Maritiem museum met ruim 20 schepen die bewonderd kunnen worden. Wandelaars genieten van de levendigheid van de stad en het park met een mooi palmenhuis en een grote rozentuin. Museumliefhebbers bezoeken het Zweedse museum Rohsska Museet voor mode, design en kunstnijverheid.  Het Volvomuseum ligt naast de kade buiten de stad en biedt een blik op de geschiedenis van het beroemde Volvo merk. Shoppen kan in de gehele stad maar met slecht weer is het aangenaam winkelen in het grote overdekte Nordstan Shopping Centre.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

 

Kijk welke cruise naar Göteborg gaat:

ANWB Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen MSC Cruises Stip Sunweb TUI 

Het laatste cruise nieuws over Göteborg

Terug naar Bestemmingen – Zweden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger