Cruisereiziger

Kontiki Expeditions

Boutique Sea Expeditions met Kontiki Expeditions

Vanaf augustus 2021 is de cruisewereld een rederij rijker: Kontiki Expeditions in Zuid-Amerika. Wij bekijken voor jou deze rederij wat meer in detail!

Wat biedt deze rederij?

Kontiki Expeditions is een boetiek rederij, dat met meerdere jachten gaat cruisen langs de kustgebieden van Zuid-Amerika. In 2021 vaart voor de kust van Ecuador het jacht MS Wayra; een voormalig expeditieschip dat compleet is gerestyled naar een 5-sterren luxe jacht van wellness.

Kontiki Expeditions maakt het gehele jaar door twee soorten expedities van een week lang, de Noordelijke en de Zuidelijke. Zo’n high-end cruise start vanaf Manta naar Guyaquil of vice versa. Wist je dat er voor de kustlijn van Ecuador veel Flora en Fauna is te vinden zoals bij de Galapagoseilanden? Niet alleen de nationale parken zijn hier interessant, maar ook de verschillen in de Ecuadoriaanse cultuur. Per cruise bezoek je 5 provincies en aldaar maak je  excursies naar interessante bezienswaardigheden en zie je lokale gebruiken.

Vaar langs de mooiste ‘spots’ van Ecuador en wees onder meer getuige van de vele bultrugwalvissen bij Isla de la Plata, iets wat u bij de Galapagoseilanden niet ziet. Vergeet ook de Blue Foot Booby niet en de zeeschildpadden/zeeleeuwen. Voor de Flora en Fauna van Ecuador hoef je niet alleen naar de verder gelegen Galapagoseilanden. 

Welke schepen zullen gaan varen?

In het eerste seizoen vaart het MS Kontiki Wayra, die voor haar start compleet gerestyled is. Het luxe schip biedt je slechts 9 hutten voor maximaal 18 gasten.

  • 18 gasten en 12 bemanningsleden.
  • 9 hutten in 3 categorieën.
  • Vol pension (ontbijt, lunch, diner).
  • Aan boord zijn een Interior Lounge, Dining Room, Spa, Top Deck Dining, Sun Deck, Whirlpool, Outdoor Lounge, Gym, Pool Deck, Scuba Diving materialen.
  • Ook is het MS Wayra te boeken als Full Charter.

De Wayra vaart vanaf augustus 2021 twee 8-daagse expeditie routes: de Toquilla Expedition (noordroute) en de Spondylus Expedition (zuidroute). Ze vertrekken elke zondag vanaf Manta resp. Guayaquil. Vanaf €

Nieuwsgierig naar deze all-inclusive beleving? Kijk dan bij:

 Yacht Cruise Company

 

 

Cruisereiziger