Cruisereiziger

Le Havre

Terug naar BestemmingenFrankrijk

Aanlegplaats

Le Havre heeft even buiten de stad een cruiseterminal in het industrieel havengebied. Deze kades liggen op ongeveer 2,5 kilometer van het stadscentrum. De kades heten Quai Roger Meunier of Quai Pierre Callet. Ze liggen beide op zelfde afstand van het centrum. Er is geen loopbrug aanwezig bij de cruiseterminal wat betekent dat gasten met de scheepsloopplank van het schip af gaan.

Afstand naar stad

Wanneer cruiseschepen aanmeren, worden er shuttlebussen aangeboden voor een paar euro per persoon. Deze rijden afhankelijk van de drukte elk half uur.  Je koopt een ticket in het gebouw van de cruiseterminal.

Het is een goed half uur lopen naar het centrum via de sluizen en langs de ferry’s. Het is een niet erg voetgangersvriendelijk gebied. Een taxi kost rond de 8 euro.

Het treinstation ligt ook op een half uur lopen. Met de taxi (ca 10 euro) is het in tien minuten te bereiken.

Bezienswaardigheden in Le Havre

Le Havre is dé cruisehaven voor een excursie naar Parijs. Let er wel op dat de reistijd naar Parijs neer komt op minimaal drie uur reizen met de bus of twee uur reizen met de trein vanaf het treinstation in Le Havre.

De stad Le Havre behoort tot de belangrijkste havenstad aan de west Franse kust. Je vindt rondom de stad de belangrijke fabrieken van Renault. In de stad is er voor toeristen die niet naar Parijs gaan, een aantal uurtjes door te brengen. Zo is er op warme dagen het strand, zijn er een aantal musea en zijn er uiteraard winkelmogelijkheden. Het museum des Beaux Arts Andre Malraux is een aanrader voor liefhebbers van het impressionisme. Het is gelegen op de weg naar het centrum. Voor kinderen is het gratis klein natuurhistorisch museum aan te raden. De toren van de Eglise St.-Joseph is niet te missen en is van binnen verbazingwekkend mooi.

  • Wanneer je een mooi natuurwonder wilt zien, boek dan een excursie naar Etretat met prachtige kliffen.
  • Honfleur is een pittoreske stad waar je geniet van Franse lokale specialiteiten

Shoppen op een regenachtige dag kan in het overdekte winkelcentrum Docks Vauban.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

 

Kijk welke cruiseschepen Le Havre naar gaan:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

De VVV van Le Havre biedt een uitgebreide brochures aan via deze link.

Lees het laatste cruisenieuws over Le Havre

[display-posts posts_per_page=”5″ order=”DESC” include_date=”true” date_format = “d/m/Y” tag=”le-havre”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *