Cruisereiziger

Helsinki

Terug naar Bestemmingen – Finland

Aanlegplaats

Cruiseschepen kunnen op twee verschillende plekken aanmeren. Ofwel dichtbij de binnenstad aan de oostkant of wat verder weg aan de westkant van de stad.

Afstand naar stad

Aanleggen aan de Oostkant betekent dat je binnen tien minuten op het marktplein van Helsinki bent. De aanlegplaats aan de Westkant betekent dat je of kan lopen (een flinke wandeling van drie kwartier), gebruik kan maken van de shuttlebus (wanneer die wordt aangeboden door de cruisemaatschappij zelf!) of gebruik kan maken van de hop-on-hop-off bussen die de haven in hun route opnemen. Een handig openbaar vervoermiddel vormt de tram. Een dagkaart voor het openbaar vervoer kost 8 euro (stand 2013) per persoon.

Fietsen in Helsinki

Ga je mee op fietsexcursie in Helsinki? Je bestrijkt met de fiets in 3,5 uur alle leuke plekken van deze stad. Klik hier voor meer informatie over deze fietstour.

Bezienswaardigheden/excursies

Helsinki is een fijne stad waar veel bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen. Ga in ieder geval even langs op het marktplein, deels groente/fruit verkoop en deels toeristisch, maar erg mooi gelegen. De beroemdste kerk van Helsinki heet de Temppeliaukio kerk, een kerk die gedeeltelijk in een daaronder gelegen rots is gebouwd. Voor de liefhebbers is een bezoek aan het voormalig Olympisch stadion (1952) een must waar een uitkijktoren je een mooi uitzicht geeft. Een sportmuseum en het voormalig Olympisch zwembad liggen in hetzelfde gebied. Deze zijn overigens wandelend wat verder weg. De grootste attractie, het eiland en fort Suomenlinna, liggen op een boottochtje van een kwartier varen. Je vindt daar musea, picknickplekken en aangrenzende eilandjes.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

 

Kijk welke cruiseschepen Finland bezoeken:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Lees het laatste cruisenieuws over Helsinki

Voor meer info over Helsinki ga je naar de officiële toeristische site van Helsinki.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *