Cruisereiziger

IJsland

IJsland is een must-see. Het eiland heeft in de zomer aangenaam weer, 10-15 graden, en het is er dus eigenlijk niet zo koud als je denkt. Het land biedt een prachtig landschap en mooie natuurwonderen als immense watervallen en geisers.

De Faeröer Eilanden worden vaak bezocht als tussen-bestemming richting of vanuit IJsland.

Bovendien worden op de terugreis bijvoorbeeld Noorwegen of Schotland bezocht. IJsland bezoek je met cruises van 12 dagen of langer. De bekendste bestemmingen zijn uiteraard de hoofdstad Reykjavik (tip: liefst 2 dagen) en Akureyri. Daarnaast zijn er vele bestemmingen die zo nu en dan bezocht worden door cruiseschepen zoals Isafjordur, Djupivogur of Heimaey.

Bestemmingen:

 

Welke soort cruises gaan naar IJsland en Faroër Eilanden?

Vanuit Groot-Brittannië, Nederland en Duitsland vertrekken cruiseschepen van mei tot en met september. Vrijwel alle rederijen bezoeken IJsland ieder seizoen éénmaal. Heb je een voorkeur voor een bepaalde rederij, zorg dat je vroeg boekt! De routes naar IJsland duren minimaal 10 dagen. Op de heen/terugreis bezoek je bijvoorbeeld de Faroer Eilanden of Noorwegen.

Bekijk welke cruises naar IJsland gaan:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

 

Het laatste cruisenieuws over IJsland

Terug naar Bestemmingen

3 thoughts on “IJsland

 • Waarom gaan jullie niet met de tijd mee?
  Ik kom net van de faroe, als reporter was ik daar om de mensen en dieren rechten aan de kaak te stellen.
  Jullie weten toch wel dat jullie personeel en jullie gasten verplicht zijn op straffe van boetes om walvissen en dolfijnen te melden als ze die zien en dus medeplichtig kunnen worden aan walvismoord?

  Beantwoorden
 • Verbijsterend als het is, zoals u schrijft. Maar niemand kan ooit verplicht worden, noch personeel noch gasten om hieraan mee te werken. Op straffe van boete? Geen enkele wet verplicht men ertoe!
  Het lijkt me een zaak voor Greenpeace, dus meldt u het daar, dan kan ertegen opgetreden worden.

  Beantwoorden
  • Meldt het bij Greenpeace? Nee. Het wordt tijd dat er een duidelijk signaal afgegeven wordt dat deze praktijken dienen te stoppen. Voor HAL betekent dat geen stops bij de Faeröer eilanden tot deze moorden stoppen. Toerisme stoppen en dus ook de inkomsten daaruit. Hierheen varen, zeker tijdens de moordpartijen is stilzwijgend instemmen met wat daar gebeurt.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *