Cruisereiziger

Torshavn

Terug naar Bestemmingen – IJsland & Faroer Eilanden

Aanlegplaats

Cruiseschepen komen aan nabij de ferryterminal van Torshavn op een aparte kade die ook voor containerschepen wordt gebruikt. De kade ligt op loopafstand van het stadje.

Afstand naar stad

Cruisepassagiers moeten gebruik maken van shuttlebussen om van de kade (omgeven door containers) af te komen. De bussen zijn gratis en brengen je naar de ferryterminal. Vanaf daar is het een paar minuten lopen naar de haven en de eerste huizen van het stadje.

Bezienswaardigheden/excursies

Cruisepassagiers die zelf het stadje ingaan kunnen gaan winkelen in de winkelstraat. Het aanbod is niet heel uitgebreid met Europese ketens. Deze zijn wel te vinden in een klein overdekt winkelcentrum op ongeveer 20 minuten lopen.

Torshavn heeft gratis rode bussen waarvan ook cruisepassagiers gebruik mogen maken. Een aanrader is route 1 die een grote ronde maakt door de buitenwijk van Torshavn. De bus houdt op een hoger gelegen punt een stop voor de buschauffeur waarbij je kunt uitstappen om foto’s te maken. Naar keuze rij je terug naar het centrum of ga je lopend naar beneden.

Aan het einde van de winkelstraat ligt het park van de stad langs een riviertje dat uit hoger gelegen gebied komt. Een klein strandje is te vinden wanneer je na de oude haven met mooie huizen langs de kust lijn blijft lopen (ongeveer 20 minuten).
Excursies die door de cruisemaatschappijen worden aangeboden gaan naar de binnenlanden van de Faroer eilanden met een bezoek aan een authentiek dorp of zelfs een bezoek aan een familie uit Faroer bij hen thuis.

Extra tips

In Torshavn kan gemakkelijk met Deens geld worden betaald. Ook worden soms in de toeristische winkels Britse Ponden of Euro’s geaccepteerd. Het prijspeil is hoog te noemen. Voor een broodje ham betaal je ongeveer acht euro.

Het weer is erg wisselvallig. Het ene moment schijnt de zon terwijl tien minuten later de mist over het stadje zweeft. In de zomermaanden is het gemiddeld 11-12 graden. Zodra de zon doorbreekt is het een paar graden warmer.

Voor meer info over Torshavn ga je naar de Tourisme Torshavn.

Tip! Boek je excursies goedkoper bij:

 

Kijk welke cruiseschepen naar Torshavn gaan:

Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

 

Lees het laatste cruisenieuws over Torshavn

Lees wat Cruisereiziger zelf heeft gedaan in Torshavn op de Blog van de Celebrity Infinity.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *