Rotterdam

Terug naar Bestemmingen Nederland

Aanlegplaats

De cruiseterminal van Rotterdam ligt op de Wilhelminapier naast de Erasmusbrug.  Vanaf het Centraal Station is de Cruiseterminal op 15 minuten per tram of metro (station Wilhelminaplein) te bereiken.  Voor een routeplanner kijk op RET of OV9292. De Cruiseterminal ligt op een historische plek, vrijwel naast het voormalig hoofdkantoor van de Holland America Line: Hotel New York.

Het adres van de cruiseterminal is:

Cruiseterminal Rotterdam
Wilhelminakade 699
Rotterdam

Hoteltips

De meest geweldige locatie als cruiseliefhebber vind ik zelf een overnachting op het oude SS Rotterdam. Deze ligt op shuttlebus afstand van de cruiseterminal. Wil je wat dichterbij dan heb je de keuze uit het oude hoofdkantoor van de Holland America Line: Hotel New York. Zoek je wat meer een moderne inrichting kijk dan eens bij het NHOW hotel of  het gloednieuwe hotel Room Mate Bruno dat in de vernieuwde pakhuizen is gelegen.

Fietsen in Rotterdam

Met de fiets overzie je Rotterdam het beste. De afstanden zijn best nog wel redelijk en met de fiets kom je gemakkelijk naar de beste plekken zoals de Markthal, Witte de Withstraat en de Euromast.

Meer over de fietsen in Rotterdam

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

 

Cruisen vanuit Rotterdam

Vanuit vertrekt elk week wel een cruiseschip voor cruises door heel Europa. Wil je graag weten welke schepen dit jaar vanaf Rotterdam varen? Wij hebben alle informatie alvast voor je opgezocht:  Welke cruises vertrekken uit Rotterdam in 2021?

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Parkeren

  • Lang parkeren kan bij het SS Rotterdam – adres: 3e Katendrechtse Hoofd 25, 3 euro per uur – waar vandaan shuttle bussen rijden (wel even navragen). Het maximale tarief is per dag 13 euro. Bij terugkomst betaal je bij het kantoor van de parkeerwachters op het parkeerterrein.
  • in de parkeergarage van het World Port Center naast Hotel New York – 2,50 euro per 45 minuten (max. dagtarief 25 euro). Inrijden kan tot 23:00 uur, uitrijden 24 uur per dag. Adres: Wilhelminakade 981.
  • in de parkeergarage van De Rotterdam: Q-Park. Adres: Wilhelminakade 300. Inrijden en uitrijden 24 uur per dag. Maximaal dagtarief is 30 euro.
MS Rotterdam
MS Rotterdam

Afstand naar stad

Lopend sta je binnen het kwartier op de Witte de Withstraat, in 25 minuten op de Coolsingel. Loop over de Erasmusbrug naar de andere kant van het water en volg de Coolsingel. Vanaf het Maritiem Museum start het winkelgebied.

Bezienswaardigheden/excursies

Rotterdam biedt voor de kunstliefhebber veel bezienswaardigheden. De kubuswoningen, de Kunsthal, Museum Boijmans van Beuningen en kunst door de stad. De Euromast en een tocht met de Spido geven eens een andere blik op de stad. Bij cruisemaatschappijen boek je eveneens excursies naar Delft, Den Haag en Kinderdijk.

Cruiseschip aankomsten

Wil je weten welke cruiseschepen dit jaar in Rotterdam aanmeren? Kijk hier: Aankomsten Rotterdam

2 thoughts on “Rotterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *