Cruisereiziger

Rotterdam

Rotterdam

Aanlegplaats in Rotterdam

Wil je een cruise maken vanuit Rotterdam? De cruiseterminal van Rotterdam ligt nabij het centrum naast de Erasmusbrug.  Vanaf het Centraal Station is de Cruiseterminal op 15 minuten per tram of metro (station Wilhelminaplein) te bereiken.  Voor een routeplanner kijk op RET of OV9292. De Cruiseterminal ligt op een historische plek, vrijwel naast het voormalig hoofdkantoor van de Holland America Line: Hotel New York.

Het adres van de cruiseterminal is:

Cruiseterminal Rotterdam
Wilhelminakade 699
Rotterdam

 

Hoteltips voor je cruise

Ga je cruisen vanuit Rotterdam? De beste tip die ik je kan geven is, voorafgaand aan de cruise een nacht te verblijven in een hotel nabij de cruiseterminal. De meest geweldige locatie als cruiseliefhebber vind ik een overnachting op het oude SS Rotterdam. Deze ligt op shuttlebus afstand van de cruiseterminal. Wil je wat dichterbij dan heb je de keuze uit het oude hoofdkantoor van de Holland America Line: Hotel New York. Zoek je wat meer een moderne inrichting kijk dan eens bij het NHOW hotel of  het gloednieuwe hotel Room Mate Bruno dat in de vernieuwde pakhuizen is gelegen.

Fietsen in Rotterdam

Met de fiets overzie je Rotterdam het beste. De afstanden zijn in het centrum redelijk goed te doen en met de fiets kom je gemakkelijk naar de beste plekken zoals de Markthal, Witte de Withstraat en de Euromast.

Meer over fietsen in Rotterdam

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

 

Cruise vanuit Rotterdam

Vanuit Rotterdam vertrekt regelmatig wel een cruise met bestemmingen door heel Europa. Wil je graag weten welke schepen dit jaar vanaf Rotterdam varen? Wij hebben alle informatie alvast voor je opgezocht:  Welke cruises vertrekken uit Rotterdam in 2024?

Hieronder staat een aantal aanbiedingen:

Rederij
AIDA Cruises
Holland America Line
Vertrekjaar
2022
2023
2024
2025

8-daagse cruise Noorse Fjorden met de Rotterdam

15-daagse cruise Groot-Brittannië, Schotland en Ierland met de Rotterdam

15-daagse cruise Noordkaap met de Rotterdam

 

Parkeren in Rotterdam

  • Lang parkeren kan bij het SS Rotterdam – adres: 3e Katendrechtse Hoofd 25, 3 euro per uur – waar vandaan shuttle bussen rijden (wel even navragen). Het maximale tarief is per dag 13 euro. Bij terugkomst betaal je bij het kantoor van de parkeerwachters op het parkeerterrein.
  • in de parkeergarage van het World Port Center naast Hotel New York – 2,50 euro per 45 minuten (max. dagtarief 25 euro). Inrijden kan tot 23:00 uur, uitrijden 24 uur per dag. Adres: Wilhelminakade 981.
  • in de parkeergarage van De Rotterdam: Q-Park. Adres: Wilhelminakade 300. Inrijden en uitrijden 24 uur per dag. Maximaal dagtarief is 30 euro.

 

Afstand naar het centrum van Rotterdam

Lopend sta je binnen het kwartier op de Witte de Withstraat, in 25 minuten op de Coolsingel. Loop over de Erasmusbrug naar de andere kant van het water en volg de Coolsingel. Vanaf het Maritiem Museum start het winkelgebied.

Bezienswaardigheden en excursies 

Rotterdam biedt voor de kunstliefhebber veel bezienswaardigheden. De kubuswoningen, de Kunsthal, Museum Boijmans van Beuningen en kunst door de stad. De Euromast en een tocht met de Spido geven eens een andere blik op de stad. Bij cruisemaatschappijen boek je eveneens excursies naar Delft, Den Haag en Kinderdijk. Tip! Ga voor je cruise een dag eerder naar Rotterdam als je de stad nog niet kent. Zo heb je nog even tijd om van de moderne architectuur te genieten.

 

Cruiseschip aankomsten

Wil je weten welke cruiseschepen dit jaar in Rotterdam of in de andere steden aanmeren? Kijk hier:

Alles van NederlandVlissingenAmsterdamRotterdamDelfzijlDen HelderHarlingenIJmuidenOudeschildScheveningenVlissingen

2 gedachten over “Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *