Juneau

Terug naar Noord-Amerika

Aanlegplaats

Juneau heeft plek voor vier cruiseschepen. Je meert aan in het zuiden van de stad.

Bekijk de webcam

Afstand naar stad

Je loopt vanaf de kade direct het centrum in van Juneau. De eerste straten zijn voornamelijk souvenierwinkels. Het kabelbaanstation voor de kabelbaan de berg op, bevindt zich direct bij de kades (entree ca $33).

Bezienswaardigheden/excursies

Juneau is de hoofdstad van Alaska en heeft 30.000 inwoners. De hoofdattractie bij Juneau is de Mendenhall Gletsjer die gemakkelijk te bereiken is vanuit de stad, zo’n 20 minuten met de bus. Je vindt er een bezoekerscentrum en een wandelpad er dichterbij naartoe. Dit is dé meestbezochte attractie van Juneau. Vanaf het gletsjermeer loopt een rivier naar de zee waar je met een raft af kunt.

Vanuit de regio Juneau varen regelmatig walvisboten uit om walvissen te spotten.  In deze regio zie je gegárandeerd bultrugwalvissen.

Een kort uitstapje maak je met de kabelbaan die Mount Robert opgaat. Binnen enkele minuten sta je boven. Vanaf dit punt loop je een korte trail, bezoek je een oude zee-arend of geniet je eenvoudigweg van het mooie uitzicht.

Welke cruises gaan naar Juneau?

Alle Alaskacruises stoppen in de hoofdstad Juneau. Andere havens die op dezelfde cruises bezocht worden zijn onder andere Ketchikan en Skagway.

Heb je vragen over deze bestemming? Laat je reactie hieronder achter of mail naar info@cruisereiziger.nl

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​