De dagprogramma krantjes

Eurodam turndownserviceOp vele cruises krijg je als cruisepassagier elke dag een gedrukt dagprogramma van wat er die dag allemaal gaat gebeuren. Soms wordt het op je bed neergelegd op de avond daarvoor, een andere keer heb je het geluk dat je een soort van krantenhouder hebt buiten je hut die als brievenbus fungeert.

Wat staat er in?

Het dagprogramma bevat altijd een praatje van bijvoorbeeld de kapitein en uiteraard de activiteiten van de dag. Menigeen (inclusief de schrijfster van dit stuk) vermaakt zich een half uurtje met het dagprogramma om uit te vinden wat voor schilderijenveilingen er plaatsvinden (erg druk bezocht worden ze niet..) en waar en wanneer de danslessen gegeven worden, er bijzondere workshops zijn en het belangrijkst, hoe laat het schip de volgende dag aankomt in de haven en weer vertrekt!

Niet geheel onbelangrijk zijn verder de openingstijden van de restaurants zodat je weet op welk tijdstip er in een restaurant wat lekkers te eten is 🙂  Klein minpuntje is het feit dat er zoveel op het d

agprogramma staat, dat  je een kwartier na het lezen alweer vergeten bent wat je die dag wilde doen, hoe en waar was ook weer het dessertbuffet? Reken maar dat ik op elke cruisereis een van de geplande activiteiten een keer mis 😉 Bij een aantal maatschappijen kan een gedeelte van de achterste pagina afgescheurd worden zodat je dat mee kan nemen.

Digitaal

De digitale wereld heeft inmiddels zijn intrede gedaan en vrijwel elke rederij heeft een eigen app die je op een smartphone of tablet kan downloaden. (Tip: doe dit wel al thuis) Je kunt in de app dan aangeven welke programma onderdelen je wilt doen en dat in je eigen ‘agenda’ inplannen. Soms wordt er een notificatie gegeven als de bingo start, dus dat erg handig om zo niets van de dag te vergeten.

 

Update 15/2/2012

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)