Cruisen is voor alle leeftijden?

Club HALDe meest gestelde vraag in mijn eigen vriendenkring is of cruisen niet alleen voor ouderen bedoeld is. En daarmee is het cliché al uitgesproken. Verbazingwekkend is het voor mij als ik weer een cruiseschip op loop en de gemiddelde leeftijd van de passagiers inschat. Zeker geen 70+!

De gemiddelde leeftijd van de Nederlandse cruisepassagier ligt bij een cruise vakantie, vermoed ik, wel hoger dan die van de gemiddelde Amerikaanse of Italiaanse cruisepassagiers.

De leeftijd hangt vooral af van het soort cruiseschip waar je mee cruist en de cruisemaatschappij. Er zijn klassieke cruisemaatschappijen die hun schepen uitrusten met alle luxe en decadentie die je maar wenst en vindt je op zulke schepen minder gezinnen met kinderen. Daarentegen is bijvoorbeeld de Disney Cruise Line helemaal geënt op families door veel activiteiten voor kinderen te organiseren en de faciliteiten in de hutten voor gezinnen aan te passen zodat je gemakkelijk met vier personen daar kan verblijven.   

De grote funschepen van o.a. Carnival, Costa Cruises, MSC Cruises, Royal Caribbean en Norwegian Cruise Line, staan erom bekend veel entertainment te hebben voor de kinderen/jongeren, dertigers tot en met vijftigers. Veel sportactiviteiten, leuke kinderactiviteiten in hun eigen ruimten, hippe discotheken, en veel dinermogelijkheden. Zelfs de inrichting van de schepen zijn uitermate modern te noemen. Reken maar dat de ouderen onder ons juist die schepen als ‘druk en chaotisch’ kunnen ervaren.

Let er dus goed op dat je je goed informeert over de schepen waarmee je gaat cruisen!

Gerelateerde berichten:

Miriam

Miriam is ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ook het minder bekende riviercruisen heeft een plek in haar hart gekregen.