Cruisereiziger

Virgin Voyages

Het Britse Virgin Voyages is een nieuwkomer in de cruisewereld. De vier schepen die de komende jaren in de vaart komen, bieden alles wat je nog niet eerder zag op een cruiseschip. Ze hebben plek voor 2.860 passagiers en zijn middelgroot (ca. 110.000 brutoton). De schepen in de vloot van Virgin Voyages zullen ‘Lady Ships’ worden genoemd, een knipoog naar de Britse roots van Virgin. De boeg van de schepen worden versierd met het ontwerp van een zeemeermin met het logo van Virgin, geïnspireerd op de ornamenten van historische schepen.

Eerste kapitein is de Nederlander Marco Carsjens.

Vergeet bij Virgin het buffet of het hoofdrestaurant met zittingen. Er zijn meer dan 20 eetgelegenheden aan boord die je doen denken aan een gewone stad met restaurantjes die op elk moment van de dag open zijn.

 

 

 

Wat zie je aan boord?

Het eerste schip met de naam Scarlet Lady zal alleen voor volwassenen zijn. 86 procent van de hutten krijgt een balkon, een zogenaamde ‘sea terrace’ en 93 procent heeft uitzicht op zee. Het schip bevat een zilvergrijze boeg met rookglas en Virgin-rode accenten, inclusief een rode schoorsteen. De rederij gooit met haar RockStar Suites alle traditionele clichés over luxe en formaliteiten over boord. De suites brengen het zogenoemde ‘Rebellious Luxe’ tot leven op zee. De Scarlet Lady krijgt 78 RockStar Suites en 15 Mega RockStar Suites, Massive Suites, Fab Suites, Posh Suites en Gorgeous Suites.

Suites

Hoogtepunten van de suites zijn de retro-futuristische ontwerpen met luxe accenten, vinyl draaitafels (met een verzameling klassieke platen), hangmatten op het terras, volledige bars en de mogelijkheid om cocktails te maken waarbij het eerste rondje van het huis is. Andere exclusieve voorzieningen zijn een privé-transfer van en naar het schip in Miami, voorrang bij in- en ontscheping, entertainment, restaurants en excursies (Shore Things). Tot de andere bijzondere voordelen behoren een speciaal garderobe-team dat helpt bij het uitpakken en opnieuw inpakken, gratis strijkservice en een nachtelijke express-droogservice voor zwemgoed. Daarnaast hebben alle gasten die verblijven in een RockStar-suite toegang tot Richard’s Rooftop, een loungeruimte op het bovenste dek alleen bestemd voor suite-passagiers. Alle 78 RockStar suites zijn gelegen op de topdekken van de Scarlet Lady.

De ‘gewone’ hutten hebben een bijzondere inrichting. Zo zal overdag het riante bed omgevormd worden tot een hoeksofa waar je met vrienden gezellig kunt zitten.

De Scarlet Lady biedt naast de gebruikelijke suites, balkonhutten, buitenhutten en binnenhutten voor gasten die in een groep reizen speciale hutten met vier stapelbedden in chaletstijl. Daarnaast zijn er ook hutten die in het bijzonder zijn ontworpen voor solo-reizigers.

De Scarlet Lady gaat in haar inaugurele seizoen vanuit Miami 5- en 6-daagse cruises varen naar Cuba met overnachting in Havana, 6-daagse cruises naar de Costa Maya in Mexico en 6-daagse cruises naar Puerto Plata in de Dominicaanse Republiek. Alle routes bevatten een overnachting of een laat vertrek vanuit de bestemmingen.

 

 

 

Inbegrepen

Bij een Virgin cruise zijn de fooien, wifi, maaltijden  en groepslessen (sport) inbegrepen. Drankjes zoals water, sap & softdrinks uit blikjes, thee en koffie zijn bovendien ook inbegrepen. Aan boord wordt zoveel mogelijk aangespoord om herbruikbare flesjes te gebruiken voor water. Het schip wil graag duurzaam zijn en er zal dan ook geen plastic aan boord zijn voor eenmalig gebruik.

Cruises van Virgin Voyages boek je bij

 

De vloot bestaat uit:

 

 

 

Het laatste nieuws van Virgin Voyages

 


Favorieten uit de fanshop

Fanshop