Cruisereiziger
OntspanningPersoonlijke blogVoorbereiding

Fotografen aan boord van een cruiseschip

Op elk cruiseschip zijn ze aanwezig: de fotografen die je overal op de foto willen zetten. Bij het aan boord komen, bij het van boord gaan voor een excursie, tijdens het diner, tijdens de gala-avond… Je hebt keuze genoeg om een keer mooi op de foto te komen. Deze fotografen worden via een tussen-organisatie op een cruiseschip gepositioneerd. Vaak verkopen ze ook dvd’s van de cruise met films over de excursies en activiteiten die hebben plaatsgevonden tijdens de cruise.

Fotogallerij

Voor mijzelf is het foto’s bekijken een ritueel tijdens de avondwandeling op een cruiseschip. Voor of na het diner lopen we een rondje over het schip en zoeken we altijd even de fotogallerij op. Dat is de plek op het schip waar foto’s van jou tentoongesteld worden. Op grote wanden zoek je je foto en kan je bovendien ook foto’s van andere cruisepassagiers bekijken. De foto’s worden snel afgedrukt; ‘s middags wordt de foto gemaakt en ‘s avonds kan je deze al bewonderen.

Digitaal fotograferen

Op steeds meer schepen heeft men gelukkig een milieuvriendelijkere oplossing. Geen fotogallerij op deze schepen maar een computer waar gezichtsherkenning op staat of waar je met je boordpas de foto’s kunt oproepen. Explorer of the Seas - fotocomputer fotografen fotogallerijAlle foto’s die tot dan van je gemaakt zijn, kan je op de computer oproepen. Geen verspilling van fotopapier meer.  Aardig vind ik de mogelijkheid om op bepaalde avonden portretfoto’s van jezelf (en/of partner) te laten maken al dan niet met de kapitein erbij.  Helemaal in stijl met een bijpassende achtergrond, op de trap of een andere achtergrond die heerlijk ge-foto-shopt is.

Prijs van foto’s

Het allergrootste nadeel van deze fotomogelijkheden is de prijs. Een foto kost gemiddeld €15-€20. Reken maar na: je wilt drie foto’s? Dat kost je een lieve duit van minimaal €45!

Gelukkig zijn er regelmatig leuke aanbiedingen! De aanbieding aan het einde van de week kan de prijs verminderen; 3 foto’s voor de prijs van 2 komt veelvuldig voor. Koop dus niet te snel je foto’s en wacht op een mooie aanbieding.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger