Scheepsbezoek MSC Poesia: een fijn ‘klein’ schip

MSC Poesia: een fijn ‘klein’ schip

Terwijl de gasten van de MSC Poesia genoten van Zeebrugge en Brugge kon Cruisereiziger het 92.000 ton grote schip bezoeken. De MSC Poesia is een schip uit de zogeheten Musica klasse. Dit zijn vier schepen van MSC Cruises die allen ongeveer 3000 passagiers kunnen meenemen. De drie andere schepen die ongeveer even groot zijn als de MSC Poesia (2008) zijn de MSC Musica (2006), de MSC Orchestra (2007) en de MSC Magnifica (2010).  Andere klassen zijn de Lirica-klasse (kleinere schepen  – 60.000 ton/2000 passagiers – als de MSC Sinfonia, MSC Armonia, MSC Opera en de MSC Lirica). Grotere schepen (138.00o ton/4000 passagiers) als de MSC Splendida en de MSC Fantasia, MSC Divina en MSC Preziosa (2013) zijn in de Fantasia-klasse stijl gebouwd.

Terug naar de middelgrote Poesia, die voor de eerste keer in Zeebrugge aanmeerde. Aan de hand van het scheepsbezoek  en de verschillende ruimtes die we hebben aangedaan zal ik het schip op een paar onderdelen beschrijven.

Hutten

Net als op de andere MSC schepen heeft de MSC Poesia de keuze uit allerlei soorten hutten; binnenhutten, buitenhutten en een ruime hoeveelheid (4 a 5 dekken met) balkonhutten. De gangen doen rustgevend aan en leiden je naar je hutten. Liften zijn er op vier plekken op het schip.  De binnenhutten zijn uiteraard doelmatig ingericht. Een grote spiegel bij het hoofdeinde zorgt ervoor dat je een wat ruimer gevoel krijgt. Aan de ene kant een minibar met flatscreen tv en aan de andere kant een bureautje. Bijzonder was dat we een binnenhut te zien kregen met een uitgeklapt bed voor een 3e persoon. Om eerlijk te zeggen, best krap om met drie of vier personen in een binnenhut te verblijven. Het bed voor de derde en vierde persoon worden uitgeklapt aan de beide zijwanden.  De badkamer bestaat uit een douche, toilet en wastafel over de lengte met een spiegel. De buitenhut is wat ruimer en heeft een raam met uitzicht. Tijdens het bezoek konden we ook een balkon hut bezoeken, een prachtige hut waar je je echt thuisvoelt. Mooi ingericht met warm rode kleuren. Voor de MSC Poesia zou ik in ieder geval een buitenhut of een balkonhut aanraden omdat deze zoveel meer sfeer hebben voor je cruise.

Eten en drinken

De MSC Poesia heeft uiteraard een aantal verschillende eetgelegenheden, varierend van het buffetrestaurant Villa Pompeiana Cafetaria met veel keuze, tot het restaurant Le Fontane of Il Palladio met tafelbediening en het gevoel een avondje uit te zijn. Alternatieven zijn (met toeslag) een Tex-Mex restaurant, het Japanse Kaito met een sushibar en L’Obelisco, het a la carte restaurant. Talloze bars en lounges zijn er op het gehele schip te vinden. Bijzonder was The Zebra Bar, waar alle bankjes, lampen en zelfs de vloerbedekking in stijl zijn van, jawel, zebrastrepen. Een heel fijne plek om te zitten en te relaxen. Het doet de ruimte eer aan. De prijzen van drankjes vallen erg mee op de Poesia. Een cola voor 2, 70 of een koffie van 1,30 tot 2 euro. De prijzen bij MSC zijn overigens ook afhankelijk van het seizoen en worden geprijst in Euro’s, de valuta aan boord. Nieuw sinds mei 2011 op de schepen van MSC, is de mogelijkheid om de gehele dag door koffie, thee en water uit de automaten bij het buffetrestaurant te halen.

Ontspanning

De MSC Poesia biedt een aantal leuke ontspanningsmogelijkheden. Wat te denken van minigolf of een partijtje tennis of basketball? Of je heerlijk laten verwennen in de Aurea Spa met fitness. In het theater Carlo Felice, prachtig in het paars en het gevoel dat je je in een Italiaanse stad bent, worden elke avond shows opgevoerd. Kenmerkend zijn de shows vol geluid, muziek en kleur. Niet te veel tekst omdat elke nationaliteit aan boord een plezierige show moet beleven. Uiteraard worden elke dag activiteiten georganiseerd, zoals dansles, bingo etc. Het buitenzwembad heeft een tv-scherm zodat in de betere zomermaanden daar films gekeken kunnen worden. Het zwembad deed rustgevend aan, geen overkapping, maar wel mooie whirlpools.

Sfeer

De sfeer op het schip is echt rustgevend te noemen. Mooie kleuren, nergens te druk ingericht.  De dekken zijn overzichtelijk ingedeeld en dat maakt het wel heel gemakkelijk. Het atrium is overigens het middelpunt van het schip. Mooie balustrades waar je even naar beneden kan kijken naar de pianist of eenvoudigweg mensen kijken hoe iedereen zich bijvoorbeeld voor de gala-avonden heeft opgedoft.

Kortom

De MSC Poesia is een weliswaar groter schip, maar doet persoonlijk aan. Je vindt snel je weg en dat is het grote pluspunt. Je vindt er niet de echte massaliteit zoals op de MSC Splendida. En voor wie unieke zaken als een 3D formule simulator geen must is zoals op de schepen van de Fantasia-klasse, is de MSC Poesia een goed alternatief.

Vraag een offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI Travel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)