Cruisereiziger
CruisemaatschappijCruiseschepenOntspanningPersoonlijke blogVoorbereiding

Golfen op de golven

Minigolf op Voyager of the Seas

Golfen op een cruiseschip? Kan dat?
Jazeker en hoe! De cruisemaatschappijen hebben zich op verschillende manieren op het golfen op de golven gestort. Als eerste golfmogelijkheid zijn er veel mini-golfbanen op cruiseschepen. Op schepen van AIDA (nieuwste schepen) Royal Caribbean, Norwegian Cruise Line en Carnival zijn er kleine parcoursen op de buitendekken waar je met je hele gezin kan golfen. Aardig is dat deze golfmogelijkheid vaak inbegrepen is bij de prijs.

Afslaan

Voor de serieuze golfers zijn er uiteraard ook mogelijkheden. Wat te denken van afslagplaatsen? Een flink aantal cruisemaatschappijen biedt golfers een afslagplaats aan omgeven door netten. Echt zien hoever je swing gaat, kan dus helaas niet, maar om lenig te blijven is het een goede manier. Jammer genoeg zijn de clubs waarmee je afslaat, niet altijd van goede kwaliteit meer. Een select aantal maatschappijen heeft de mogelijkheid om af te slaan met golfballen in zee. Waren het vroeger echte golfballen, sinds 1988 gelukkig omwille van het milieu verboden, die men in zee sloeg, tegenwoordig zijn er ook afbreekbare golfballen. Wat te denken van golfballen van resten van schelpen van kreeften? Op de Universiteit van Maine (Amerika) zijn ze met dat resultaat gekomen. De golfballen breken na een aantal weken vanzelf af en, ook belangrijk, ze komen dicht in de buurt van de gebruikelijke golfafstanden.

Golf Simulator SeaDream Yacht Club

Golfsimulators

Voor wie zijn swing wil verbeteren, zijn er tenslotte mogelijkheden om in een simulator ruimte en met behulp van een professionele golfleraar je slag te verbeteren. Wil je ook op het land golfen, dan worden er vele golfreizen aangeboden (bijvoorbeeld bij TUI Cruises, SeaDream Yacht Club) waarbij al dan niet in toernooi vorm gespeeld kan worden.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)