Cruisereiziger
AanmerenBestemmingenRiviercruisen

Op kerst shopping riviercruise

Opeens zie je ze overal verschijnen. Kerstcruises naar de kerstmarkten in Duitsland. Wat is er zo bijzonder aan deze cruises? Cruisereiziger heeft dezelfde vraag en gaat binnenkort mee op een riviercruise naar de kerstmarkten. Kerstcruises worden vanaf november aangeboden. De kerstmarkten beginnen in Duitsland zo ongeveer de laatste week van november. Vanaf ca. 21 november vinden dan gedurende vier weken de kerstmarkten plaats tot en met kerstnacht. In de vier weken kan je genieten van Glühwein of warme chocomel in een kerstmarkt-beker van die stad. Handwerk, kunst, kerstversiersels en heerlijke Duitse lekkernijen zijn de ingrediënten van een Duitse kerstmarkt. Gezellig wordt het wanneer het gaat schemeren en je een versnapering neemt om warm te blijven.

Met een rivercruiseschip lig je overdag aan de kade zodat je alle tijd hebt om de kerstmarkten te bezoeken. De cruises verschillen natuurlijk van stad tot stad en het aantal dagen. Denk je erover om te gaan riviercruisen in de zomer, dan is een kerst shopping riviercruise een mooie gelegenheid om te ervaren wat riviercruisen is.

Kras

De MS Allegro*** vaart drie daagse  (2 overnachtingen) riviercruises vanuit Rotterdam. Ook opstappen in Nijmegen kan. De cruise komt op de 2e dag aan in Düsseldorf van 09:00-16:00. Daarna volgt weer een stuk varen naar Keulen, waar je aankomt om 21:00 uur. De volgende dag moet er na het ontbijt ontscheept worden. Vanuit Keulen vindt er in de middag busvervoer plaats naar Nederland.  Een redelijk korte stop dus in Keulen. De cruise wordt ook in omgekeerde volgorde uitgevoerd, waarbij dag 1 een gehele dag in Keulen (v.a. 13:30 uur) betreft. Dag 2 een volledig dag in Düsseldorf. Op dag 3 is de ontscheping na het ontbijt in Rotterdam. De prijzen bij Kras beginnen bij 149 euro inclusief ontbijt en diner maar excl. drankjes. Vanaf 16 november 2011 beginnen de cruises. Let op dat in die week wellicht nog niet alle kerstmarkten zijn begonnen!

Select Voyages

Bij Select Voyages zijn er vier, vijf of zesdaagse kerstcruises****. Elke cruise bestaat uit een ander programma, naar steden als Düsseldorf, Keulen, Bonn en bijvoorbeeld Koblenz. De inschepingssteden zijn gevarieerd; Rotterdam, Nijmegen of Keulen. Spannend is een surprise-cruise waarbij alleen bekend is waar het in- en ontschepen gebeurt. Bij de prijs inbegrepen zijn volpension verzorging, excl drankjes. Prijzen beginnen bij Select Voyages vanaf 169 euro. Vanaf 25 november wordt er gevaren met de MS Serenade 1 & 2 of de MS Serenity.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)