Scheepsbezoek Emerald Princess: een immens maar overzichtelijk schip

Op 9 mei 2012 heeft Cruisereiziger een bezoek gebracht aan de Emerald Princess van Princess Cruises in Rotterdam. Reisbureau Cruise Travel maakte het mogelijk om een ruim drie uur durend bezoek aan het schip te brengen. In kleine groepen werden we door het schip geleid. Het schip (116.000 ton, meer dan 3000 passagiers) is in 2007 in de vaart gekomen. De zusterschepen Crown Princess (2006) en Ruby Princess (2009) zijn vrijwel identiek. Ondanks dat het een groot schip is, voelt het prettig aan.

Rondgang door het schip

Het witte atrium vormt de prachtige binnenkomst. Met zijn drie dekken hoog is het atrium het middelpunt van het schip. Veel bedrijvigheid vindt hier plaats; bijvoorbeeld het welkomstwoord van de kapitein en het voorstellen van zijn officiers. Om ’s avonds hier rond te mogen lopen moet zeker gezellig zijn. Rondom het plaza vindt je de belangrijkste ontspanningsmogelijkheden maar ook bijvoorbeeld de receptie. Zo liggen de winkels rondom het atrium, de hoofdrestaurants er naast en is er een cafe met gebak en koffie’s. Je kan er gezellig zitten zodat je als het ware een soort Italiaans pleintje hebt.

Ontspanning

Uiteraard zijn er meer dan genoeg ontspanningsmogelijkheden. Het casino viel positief op omdat deze niet een standaard inrichting had, maar een soort underground-sfeer had. Desondanks kom ik er niet altijd graag omdat ik vooral geld verlies… De foto’s onderaan het artikel geven dit goed weer. Het theater daarentegen was kleiner dan ik verwacht had. Vooraan het schip spreidt het zich uit op het 5e en 6e dek. Princess zorgt bij langere reizen naast de gebruikelijke theatervoorstellingen ook in het theater voor interessante lezingen.

Een van de nieuwigheden toen het schip in de vaart kwam, is het filmdoek bij een van de zwembaden van de Emerald Princess. Op het filmscherm worden films vertoond terwijl je relaxt in een ligstoel zit. Een heerlijk idee! Inmiddels hebben meer cruisemaatschappijen dit concept omarmt. Naast het zwembad dat te vinden is bij het filmdoek, zijn er nog drie zwembaden. Eentje op het achterdek, prachtig gelegen. Het grootste zwembad bevindt zich in het midden van schip met de nodige whirlpools.

Indrukwekkend was het gedeelte van het schip dat de Sanctuary genoemd wordt. Een zwembad voor volwassenen en een dekgedeelte met te reserveren luxeuze ligbedden en bijbehorende drankjes. De spa en fitness liggen om de hoek.

Eten en drinken

Het buffetrestaurant deed verrassend toch fijn aan. Uiteraard waren er veel tafels en stoelen, maar door de opstelling en afscheidingen vond ik het toch gezellig zitten. De hoofdrestaurants (2 stuks) weerspigelen, net als alle ruimtes op het schip, de intimiteit van het schip. Geen twee-dekken hoog hoofdrestaurant maar twee (een-laagse) restaurants die elk overzichtelijk zijn. De toeslagen die je moet betalen voor het italiaanse restaurant Sabatini of de Crown Grill zijn beperkt (20 of 25 dollar). Naar men zegt  is het werkelijk de moeite waard. Bij het bezoek kregen we een kleine maar smaakvolle hightea aangeboden in een van de lounges terwijl we nadere informatie kregen van Cruise Travel. Een smakelijk einde van een mooi scheepsbezoek.

 

Meer foto’s vind je op de Flickr pagina van Cruisereiziger.

Cruises zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruise TravelCruisewinkelDreamlinesZeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.