Scheepsbezoek Costa Deliziosa: veel mogelijkheden in Italiaanse sfeer

Op 25 mei 2012 heeft Cruisereiziger de Costa Deliziosa bezocht in Amsterdam. Dankzij Cruise Travel konden vele mensen een bezoek maken aan het schip.  Naar keuze kon je deelnemen aan een begeleide rondleiding of zelfstandig aan de hand van een beschrijving het schip verkennen. Het schip (92.500 ton, 2260 passagiers) is in 2010 in de vaart gekomen. De doop van het schip vond plaats in de Verenigde Arabische Emiraten. Zusterschip van de Deliziosa is de Costa Luminosa uit 2009.

Rondgang door het schip

Een prachtig rood en glanzend atrium verwelkomt de bezoekers. Het atrium is net als op vele andere Costa schepen het middelpunt vanwaar alles goed te bereiken is. Het atrium is hoog, van dek 2 tot en met dek 9! Daar waar je op dek 9 het buffetrestaurant en de pizza’s kunt halen, kan je naar beneden kijken. Op 11 dekken vind je de hutten, restaurants en vele ontspanningsmogelijkheden. De dekken waar je deze vindt zijn dek 2 en 3, en 9, 10 en 11. Daartussen bevinden zich de hutten op de dekken 1 en 4 tot en met 8.

Atrium

Eten en drinken

Het buffet restaurant op dek 9 was voor mijn gevoel ruim met veel zitjes. Fijn was de doorloop naar het achterdek met zwembad, bar en whirlpools. Mocht het buffet vol zijn met veel mensen, dan is het gemakkelijk om door te lopen naar buiten en daar te eten. Op hetzelfde dek staan de koffie-automaten waar je de gehele dag door koffie en thee kunt pakken in een mok.

Het hoofdrestaurant bevindt zich achter op de dekken 2 en 3. Het is zoals een Costa restaurant moet zijn: veel glitter en glamour met een atrium. We hebben er niet kunnen dineren, maar het zal ongetwijfeld een belevenis zijn.  Naast het hoofdrestaurant ligt ook het kleinere Samsara restaurant, een wellness restaurant met gezonden maaltijden voor de gasten van spa-hutten. Tot slot is er een specialiteitenrestaurant, Club Deliziosa, waar tegen een toeslag gedineerd kan worden.

Hutten

Dankzij Cruisetravel en het feit dat het wisseldag was -vrijwel alle 2000 passagiers ontscheepten- konden we veel hutten bezichtigen. De binnenhut was best ruim en functioneel ingericht. Costa heeft op dit schip met rode tinten gewerkt en licht hout. De badkamer bevatte een douche met een douchegordijn. het rood kwam in de badkamer min of meer terug: de wastafel was geheel oranje en een rode streep was in de tegels verwerkt. De buitenhut was een maatje groter maar verder hetzelfde ingericht. De buitenhut die wij konden bezichtigen had een belemmerd uitzicht. Een reddingssloep hing namelijk voor het raam. Costa had voor het raam dan ook dikke vitragegordijnen opgehangen zodat ze maar moeilijk te zien waren.

Buitenhut met belemmerd zicht

De balkonhut, met vrijwel dezelfde indeling als de buitenhut met belemmerd zicht, had uiteraard een balkon met twee witte zitjes en een tafeltje. Het viel me op dat de balkons van de hutten op de lagere dekken dieper waren. Wil je dus een dieper balkon of meer schaduw, kies dan voor de balkons op dek 4.  Bijzonder was dat terwijl we rondliepen naar de volgende hut, we een blik vanaf de gang konden werpen op een junior Suite. Een aanrader! De hutten waren flink wat ruimer dan de standaard balkonhut en hadden een mooie zitruimte.

Tot slot bezochten we een kamer voor mensen in een rolstoel. Veel ruimte en uiteraard een ruime aangepaste badkamer. Zelfs het balkon was ruim.

Ontspanning

Wat een keuzes! Wanneer je een zeedag op dit schip meemaakt, weet je bijna niet waar je moet beginnen. Lekker bezig zijn in de fitness, een F1 racewagen racen, golfles nemen, joggen of een skateparcours afleggen? Het kan allemaal. Voor wat meer rust ga je naar de bioscoop of filmscherm bij het middenzwembad, bibliotheek, de mooie kapel of de zeer uitgebreide twee verdiepingen tellende spa. Als de zon schijnt, zullen toch veel mensen naar 1 van de drie zwembaden trekken. Op het achterdek, op het middendek met een schuifdak, of zelfs naar het spa-zwembad. De laatste is uiteraard meer voor de rustgevende werking bedoeld. ‘s Avonds wordt er in het theater voor entertainment gezorgd door Costa. Prachtige mooie visuele shows met dans en artiesten op uitnodiging.

Zwembad met schuifdak

Dit Costa schip is een pareltje voor degenen die houden van de Italiaanse sfeer en levendigheid. Vervelen zul je je er absoluut nooit.

Op de Flickr-pagina van Cruisereiziger vind je de foto-reportage.

Cruises zijn uiteraard boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravelstore

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)