MS Empress van Pullmantur wijdt nieuwe cruiseterminal Malmo in

Pullmantur

Zaterdag is de nieuwe cruiseterminal in Malmo ingewijd met het bezoek van een eerste cruiseschip. De MS Empress van het Spaanse Pullmantur, met aan boord 1.800 voornamelijke Spaanse cruisereizigers, had de eer om als eerste aan te meren in de stad. De Zweden verwachten ongeveer per jaar 35.000 cruisepassagiers te verwelkomen. Malmo gaat zich met name richten op de ontvangst van kleine en middelgrote cruiseschepen. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in Kopenhagen voor grote cruiseschepen. De cruiseterminal is gevestigd in een omgebouwd oud pakhuis op een werf in Frihamnen. De centrum van Malmo is makkelijk te bereiken via een speciaal aangelegd fiets- en wandelpad.

Malmo werkt nauw samen met Pullmantur. Beide partijen hebben een contract ondertekend tot eind 2015. De MS Empress zal in ieder geval tot en met 2014 de Zweedse stad als uitvalsbasis hebben van cruises van 7 nachten op de Oostzee.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​