Cruisereiziger
Sloop

‘The Love Boat’ op eindbestemming aangekomen

Pacific Love Boat
Pacific Love Boat

De MS Pacific, het cruiseschip dat de hoofdrol speelde in de beroemde tv-serie ‘The Love Boat’ heeft zijn laatste reis achter de rug. Het 40 jaar oude schip, dat voorheen de Pacific Princess heette, kwam dinsdag aan in het Turkse Aliaga. Er moesten twee sleepboten aan te pas komen om haar eindbestemming te bereiken, nadat het schip (13.500 brutoton en 171 meter lang) water had gemaakt na een hevige storm. In Aliaga zal de MS Pacific door het Turkse bedrijf Izmir Ship Recycling Co. volledig worden gestript. De onderdelen zullen worden verkocht. De Turken betaalden 2,5 miljoen euro voor het schip dat de afgelopen 2 jaar in de haven van Genua lag. De Love Boat was voor het laatst in bezit van Quail Cruises. Dit Spaanse bedrijf ging echter failliet, waardoor de renovatie niet kon worden afgerond.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!