Norwegian Cruise Line mijdt Tunesië na weigering Israëlische passagiers

Norwegian Jade
Norwegian Jade

Norwegian Cruise Line heeft laten weten dat haar cruiseschepen vanaf heden Tunesië niet meer aan zullen doen. Alle geplande stops van de schepen in het Afrikaanse land zijn geannuleerd. De Amerikaanse cruisemaatschappij is tot dit besluit gekomen nadat de autoriteiten van Tunesië afgelopen zondag cruisepassagiers met de Israëlische nationaliteit aan boord van de Norwegian Jade het recht tot ontscheping in de haven van La Goulette werd geweigerd.

‘We willen hiermee een daad stellen naar Tunesië en havens over de gehele wereld dat we zulke discriminerende acties niet tolereren. We zijn verontwaardigd over deze actie en het feit dat we niet vooraf van deze praktijken op de hoogte zijn gesteld. We bieden onze oprechte excuses aan naar onze gasten die hierdoor zijn getroffen en willen ze laten weten dat we op de juiste manier hebben gereageerd’, aldus de CEO van NCL Kevin Sheehan in een persverklaring.

‘Norwegian Cruise Line is werkgever van meer dan 90 verschillende nationaliteiten en verwelkomt mensen van alle nationaliteiten aan boord van haar schepen. Het bedrijf vergoelijkt en tolereert geen enkele vorm van discriminatie. Met deze annuleringen hopen we een statement te maken naar diegenen die zich hier schuldig aan maken dat dat volstrekt onaanvaardbaar is’

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Eén gedachte over “Norwegian Cruise Line mijdt Tunesië na weigering Israëlische passagiers

  • 13 maart 2014 om 11:58
    Permalink

    Heel goed gedaan en onbegrijpelijk van tunesie.

Reacties zijn gesloten.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.