Cruisereiziger
Uitdokken

Livestreams en webcam uitdokken Quantum of the Seas

Quantum16De Quantum of the Seas, het nieuwe cruiseschip van Royal Caribbean International, is woensdagochtend succesvol uitgedokt uit het overdekte bouwdok II in Papenburg. Rond 06:00 uur startte de gehele operatie met o.a. assistentie van Nederlandse sleepboten. Het grootste schip ooit gebouwd door het Duitse Meyer Werft meerde ongeveer 3,5 uur later, rond 09:30 uur, aan bij de onderhoudspier van de scheepsbouwer. In de loop van de dag zullen, afhankelijk van de weersomstandigheden, het eerste en tweede drijvende deel van de Anthem of the Seas (oplevering 2015) het dok ingaan.

Het uitdokken van de Quantum of the Seas was live te volgen via een webcam op de website van Meyer Werft, een videostream van de lokale Duitse televisiezender NDR en een videostream van HD1080i.de.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger