Livestreams en webcam uitdokken Quantum of the Seas

Quantum16De Quantum of the Seas, het nieuwe cruiseschip van Royal Caribbean International, is woensdagochtend succesvol uitgedokt uit het overdekte bouwdok II in Papenburg. Rond 06:00 uur startte de gehele operatie met o.a. assistentie van Nederlandse sleepboten. Het grootste schip ooit gebouwd door het Duitse Meyer Werft meerde ongeveer 3,5 uur later, rond 09:30 uur, aan bij de onderhoudspier van de scheepsbouwer. In de loop van de dag zullen, afhankelijk van de weersomstandigheden, het eerste en tweede drijvende deel van de Anthem of the Seas (oplevering 2015) het dok ingaan.

Het uitdokken van de Quantum of the Seas was live te volgen via een webcam op de website van Meyer Werft, een videostream van de lokale Duitse televisiezender NDR en een videostream van HD1080i.de.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.