Cruisereiziger
Bestemmingen

Oasis of the Seas vertrokken naar Europa

De Oasis of the Seas is maandagavond uit de Verenigde Staten vertrokken voor de transatlantische oversteek naar Europa. Omstreeks 23:00 uur Nederlandse tijd (17:00 uur lokale tijd) verliet het (op 1 na) grootste cruiseschip ter wereld Fort Lauderdale, haar thuishaven de afgelopen periode, voor een cruise van 12 nachten. Over 10 dagen (11 september) volgt de eerste stop op Europees grondgebied in Malaga om 2 dagen later (13 september) in Barcelona te arriveren.

Vanuit Barcelona zal het spraakmakende cruiseschip van Royal Caribbean 2 korte cruises gaan maken in het westelijk gedeelte van de Middellandse Zee op respectievelijk 13 en 18 september met Civitavecchia en Napels als stops. Op 23 september zet het vervolgens koers naar Rotterdam. Tijdens deze cruise van 7 nachten worden Malaga en Vigo aangedaan. Op 30 september arriveert de Oasis of the Seas om 02:00 uur aan bij de cruiseterminal in Rotterdam.

Na de ‘maiden call’ vertrekt de Oasis of the Seas nog dezelfde dag door naar de werf van Keppel Verolme voor een routine onderhoudsbeurt, die twee weken in beslag zal nemen. Na het droogdok meldt ze zich op 14 oktober weer in het centrum van Rotterdam. Het schip kan vervolgens om 17:00 uur definitief uitgezwaaid worden als ze met passagiers via Southampton en Vigo weer naar Fort Lauderdale vaart. De transatlantische tocht eindigt op 27 oktober.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger