Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

Costa Diadema officieel overhandigd aan Costa Cruises

Foto: Costa Cruises
Foto: Costa Cruises

Zaterdagochtend is op de scheepswerf van Fincantieri in Marghera (nabij Venetie) het cruiseschip Costa Diadema opgeleverd door de Italiaanse scheepsbouwer aan haar opdrachtgever Costa Cruises. De officiele ceremonie vond plaats in het theater van het nieuwe vlaggenschip van de Italiaanse rederij. Daarbij maakten o.a. Giuseppe Bono (CEO van Fincantieri), Cosimo Maria Ferri (Minister van Buitenlandse Zaken in Italie) en Michael Thamm (CEO Costa Cruises) hun opwachting.

Laatstgenoemden spraken een dankwoord uit aan Fincantieri voor de oplevering van het grootste schip ooit gebouwd op Italiaanse bodem en die de Italiaanse vlag draagt. Hoogtepunt van de ceremonie was, onder de tonen van het Italiaanse volkslied, het veranderen van de vlag van Fincantieri naar Costa Cruises door de kapitein van de Costa Diadema Massimo Garbarino. De afgelopen twee jaar werd er op de scheepswerf in Marghera gewerkt aan ‘Regina del Mediterraneo’.

De Costa Diadema (132.500 brutoton) is 306 meter lang, 37 meter breed en 69 meter hoog vanaf de waterlijn. Het bevat 1.862 hutten voor een maximale capaciteit van bijna 5.000 passagiers en 1.250 bemanningsleden. Het schip biedt o.a. een wandelpromenade van 500 meter, een theater met 3 verdiepingen, 4 panoramische liften, 3 zwembaden, een 4D bioscoop, een F1-simulator, een nachtclub op 2 niveau’s, 1.100 vierkante meter aan winkels en een uitgebreide spa.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Costa Diadema officieel overhandigd aan Costa Cruises

  • Marco wat is dat een pracht van een schip zeg,wat zijn er veel materialen verwerkt in de zalen en de hutten, écht daar kan je naar mijn inziens een prachtige en geweldige cruise op maken.

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger