Cruisereiziger
Eten en drinken

Celebrity Cruises bemachtigt witte truffels bij dé jaarlijkse truffelveiling

9370336914_86f1479509_zGasten die meevaren aan boord van Celebrity Cruises kunnen nu genieten van ’s werelds zeldzaamste delicatesse; witte truffels. Gisteravond heeft Celebrity Cruises 2 van ’s werelds meest exclusieve paddenstoelen kunnen bemachtigen bij de World White Truffle Auction in Grinzane Cavour, Italië. Gepassioneerd om gasten de ultieme, exclusieve diner ervaring te bieden is Celebrity Cruises naar Italië’s gastronomische provincie, Piedmont afgereisd om daar de witte truffels, ook wel bekend als ‘de diamanten van de keuken’, te verkrijgen. Met een gewicht van 700 gram worden de truffels gebruikt voor exclusieve, unieke Celebrity Cruises dinerevents.

De witte truffel, een extreem zeldzaam en luxueus product, wordt bijna altijd alleen in de Piëdmont regio van Italië gevonden. Truffel kenners van over de hele wereld kunnen slechts een aantal maanden per jaar op zoek naar deze delicatesse en hierdoor is het truffel seizoen één van de meest bijzondere momenten op de culinaire kalender. The World White Truffle Auction, gehouden in het 14e eeuwse kasteel van Grinzane Cavour, is een Internationaal erkend evenement met live sateliet verbindingen naar Hong Kong, Moskou, Londen en Tokyo. Alle verdiensten van de veiling gaan naar goede doelen.

Celebrity Cruises Executive Chef, John Suley, was één van de genodigden van dit evenement om Celebrity Cruises te vertegenwoordigen tussen alle andere culinaire elite gasten. Suley, een door James Beard geïnspireerde chef en zijn culinaire team bereiden award winnende diners aan boord van de 11, moderne, luxueuze Celebrity schepen.

‘Witte truffels zijn het ultieme luxeproduct en Celebrity is nu in het bezit van 2 van de meest exclusieve truffels ter wereld’ aldus Chef Suley. ‘Truffels zijn gewild door verschillende Michelin Sterren restaurants en fijnproevers. Dat de truffels maar voor een korte periode verkrijgbaar zijn maken het een product zó geweldig dat zelfs de nieuwste technologie dit niet kan na produceren’.


Chef Suley en zijn team zullen de begeerde truffels gebruiken om een exclusief diner te creëren aan boord van Celebrity Equinox tijdens haar 11-daagse Caribbean cruise vertrekkend op 21 november 2014. Truffel thema diners zullen beschikbaar zijn aan boord van verschillende Celebrity schepen tijdens geselecteerde Caribbean afvaarten eind november, begin december. Ook worden de delicatessen gebuikt op maandag 24 november tijdens de James Beard Foundation in het legendarische James Beard House in New York voor een speciaal truffel en wijn event.

‘Onze gasten kunnen genieten van ‘once-in-a-lifetime’ diner ervaringen met ons decadente witte truffel menu, gecombineerd met de geweldigste wijnen. We creëren mooie, maar simpele gerechten zoals wilde paddenstoelen risotto met dunne plakjes witte truffel tot aan geweldige desserts van witte chocolade en truffel chantilly cream’ aldus Suley.

Celebrity garandeert gasten een geweldige culinaire belevenis te bieden door prachtige smaken en kunstige presentatie te combineren in alle restaurants aan boord van de Celebrity Cruises schepen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger