Costa Luminosa scoort 100% bij hygiëne inspectie

Costa Luminosa zwembadDe Costa Luminosa heeft op 20 december 2014 een perfecte score van 100 punten behaald bij een niet aangekondigde hygiëne test van het Amerikaans Centers for Disease Control and Prevention (CDC). De inspectie vond plaats tijdens een verblijf in Miami, de  thuishaven van het schip dit seizoen.
Elk schip kan maximaal 100 punten ontvangen waarbij onder de 86 punten betekent dat je niet geslaagd bent voor de inspectie. De inspecteurs testen tweejaarlijks op 48 punten op basis van een checklist op het gebied van hygiëne, bereiding van voedsel (van opslag tot en met bereiding), zwemwater, personeel aan boord en de algehele indruk op het schip.

Negen schepen haalden dit jaar 2014 de minimale score van 86 punten niet. Dit waren de Bahamas Celebration (cruisemaatschappij Celebration Cruise Line – hernoemd naar Bahamas Paradise Cruise Line), de Safari Endeavor en Safari Quest (beide van Un-Cruise Adventures), Norwegian Star (Norwegian Cruise Line) en Ocean Princess (Princess Cruises),  Balmoral (Fred Olsen Cruise Lines), Pearl Mist (Pearl Seas Cruises), Seadream I (SeaDream) en Silversea’s Silver Discoverer.  De schepen werden zomogelijk binnen 30-45 dagen nogmaals gecontroleerd voor een herkansing wanneer het cruiseschip nog in Amerikaanse wateren vaart.

26 schepen haalden in 2014 de maximale score van 100 punten:

  • Carnival Cruise Lines:  Carnival Ecstasy, Legend, Liberty, Magic, Miracle, Pride, Splendor, Triumph.
  • Celebrity Cruises: Celebrity Infinity, Millennium, Reflection en Celebrity Solstice.
  • Costa Cruises: Costa Luminosa.
  • Disney Cruise Line: Disney Dream, Disney Fantasy.
  • Holland America Line: Eurodam, Statendam, Westerdam.
  • Norwegian Cruise Line: Norwegian Jewel
  • Princess Cruises: Golden Princess, Island Princess.
  • Royal Caribbean: Brilliance of the Seas, Freedom of the Seas, Jewel of the Seas, Rhapsody of the Seas, Vision of the Seas.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)