Drie Cunard schepen voeren rivierdans op in Liverpool

queenmary2-liverpoolTussen 24 en 26 mei 2015 bezoeken alle drie de Cunard schepen de stad Liverpool. Dit vanwege een eerbetoon aan de stad die onderdeel is van de historie van rederij Cunard. De drie schepen, Queen Victoria, Queen Elizabeth en Queen Mary 2 blijven elk 1 of 2 dagen in de stad. De schepen voeren op 25 mei een soort van rivierdans op, waarbij ze in bepaalde volgorde de rivier Mersey bevaren om zo de 175 jarige verjaardag van Cunard te vieren. De drie kapiteins en de loodsen hebben de afgelopen maanden in simulators geoefend om de manoeuvres zo goed mogelijk uit te voeren. Zij doen dit ter hoogte van het Cunard Building, het oude Cunard hoofdkantoor dat 50 jaar dienst heeft gedaan tot 1967. De rederij zelf is sinds 1840 in Liverpool gehuisvest geweest. Daarna draaien de kapiteins de schepen naar stuurboord voor een prachtig plaatje met Liverpool als achtergrond. Zijn de weercondities goed, dan zullen zij de rivierdans voortzetten.

De volgende dagen arriveren de schepen:

  • Queen mary 2 : zondag 24 mei – vertrek 25 mei
  • Queen Elizabeth: maandag 25 mei
  • Queen Victoria: maandag 25 mei – vertrek 26 mei

De Queen Elizabeth eindigt in Liverpool als afsluiting van een 17 daagse reis in de Oostzee. De gasten van de Queen Mary 2 doen een 11 daagse route in Schotland, Ierland en Guernsey. Queen Victoria maakt een 7 daagse cruise vanuit Southampton met daarbij ook een bezoek aan Guernsey.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.