Cruisereiziger
BouwContractNieuwe cruiseschepen

Cruiseschip Mein Schiff 4 overhandigd aan TUI Cruises

Foto: TUI Cruises
Foto: TUI Cruises

Scheepsbouwer Meyer Turku heeft vrijdag het nieuwe cruiseschip Mein Schiff 4 overgedragen aan haar eigenaar TUI Cruises. Het was de eerste oplevering van een cruiseschip door de scheepswerf in het Finse Turku sinds het volledig in handen is van Meyer. De bouw van Mein Schiff 4 nam twee jaar in beslag.

Mein Schiff 4 (99.500 brutoton) is 294 meter lang en 36 meter breed. Het heeft in totaal 1.253 hutten, waarvan 90% een buitenhut is en 82% ook is uitgerust met een balkon. Er zijn verschillende categorieen hutten waaronder hutten speciaal voor families en spa-liefhebbers. Bijzonder zijn ook de ‘sea-and-sky’ suites die twee dekken beslaan en beschikken over een dakterras.

Mein Schiff 4 zal op 5 juni in Kiel worden gedoopt. Een dag later begint haar maiden voyage naar de Oostzee. Ondertussen wordt in Turku druk gewerkt aan de bouw van Mein Schiff 5, waarvan de kiel in juni wordt gelegd. Op die dag zal ook de productie van Mein Schiff 6 starten. Eind dit jaar volgt het uitdokken van Mein Schiff 5. Oplevering aan TUI Cruises staat gepland in de zomer van 2016.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Cruiseschip Mein Schiff 4 overhandigd aan TUI Cruises

  • Het is werkelijk te gek voor woorden! om een schip de benaming te geven van MEIN SCHIFF, hoe halen ze het in hun hoofd om zo’n meer dan walgelijke naam te kiezen voor een cruiseschip, werkelijk ongelovelijk! Typisch Duits, gewoon gebrek aan fantasie!

Reacties zijn gesloten.