Optie derde cruiseschip in EDGE-klasse voor Celebrity Cruises

schoorsteen celebrityVolgens Franse media heeft Royal Caribbean Cruises Ltd. informeel laten weten dat het een optie heeft genomen bij scheepsbouwer STX France voor de bouw van een derde cruiseschip voor Celebrity Cruises in de nieuwe EDGE-klasse. Naar verwachting wordt deze optie gelicht bij de oplevering van het eerste cruiseschip in deze klasse in het najaar van 2018. Het tweede schip moet begin 2020 klaar zijn. De schepen (117.000) gaan plaats bieden aan 2.900 passagiers. Ze borduren voort op de Modern Luxury stijl. Met 300 meter lang, 38 meter breed en 58 meter hoog zullen de EDGE schepen kleine cruiseroutes met de faciliteiten van een groot schip aan gaan bieden. De huidige nieuwste generatie schepen van Celebrity Cruises, de Solstice klasse, biedt iets grotere schepen dan de nieuwe EDGE klasse.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​