Cruisereiziger
ContractNieuwe cruiseschepen

Optie derde cruiseschip in EDGE-klasse voor Celebrity Cruises

schoorsteen celebrityVolgens Franse media heeft Royal Caribbean Cruises Ltd. informeel laten weten dat het een optie heeft genomen bij scheepsbouwer STX France voor de bouw van een derde cruiseschip voor Celebrity Cruises in de nieuwe EDGE-klasse. Naar verwachting wordt deze optie gelicht bij de oplevering van het eerste cruiseschip in deze klasse in het najaar van 2018. Het tweede schip moet begin 2020 klaar zijn. De schepen (117.000) gaan plaats bieden aan 2.900 passagiers. Ze borduren voort op de Modern Luxury stijl. Met 300 meter lang, 38 meter breed en 58 meter hoog zullen de EDGE schepen kleine cruiseroutes met de faciliteiten van een groot schip aan gaan bieden. De huidige nieuwste generatie schepen van Celebrity Cruises, de Solstice klasse, biedt iets grotere schepen dan de nieuwe EDGE klasse.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger