Carnival Maritime opent in Hamburg nieuw Fleet Operations Centre

In Hamburg werd vandaag het Fleet Operations Center geopend. Dit controle centrum zorgt voor alle 25 schepen van Costa Cruises, Aida Cruises en Costa Asia. De cruiseschepen worden 24 uur per dag digitaal in de gaten gehouden vanuit dit centrum. Mocht een calamiteit zich voordoen op een van de cruiseschepen, dan zorgt het Fleet Operations Center voor ondersteuning aan de kapitein en zijn staf.
“Door als Carnival Maritime te investeren in een hypermodern controlecentrum, kunnen we voortaan  onze kapiteins optimaal ondersteunen”, zegt Michael Thamm, directeur van de Costa Groep waaronder AIDA Cruises en Costa Cruises vallen.

Rond de 150 mensen houden zich in Hamburg bij Carinival Maritime bezig in zogenaamde Fleet Teams. Door de krachten te bundelen in bijvoorbeeld onderhoud, nieuwbouw en modernisering van de cruiseschepen, wordt veel winst behaald in efficiëntie en betere samenwerking.

Het Fleet Operations Centre is de nieuwe tak van Carnival Maritime in Hamburg. Veertien officieren die hun sporen op zee verdiend hebben, houden 24 uur per dag alle schepen in de gaten.  Ze helpen niet alleen bij een onverhoopte crisis, maar ook bij routeplanning en veligheidsmanagement.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.