Seabourn viert tewaterlating Seabourn Encore in Marghera

Foto: Seabourn
Foto: Seabourn

Het cruiseschip Seabourn Encore, de eerste van twee nieuwe ultra-luxe cruiseschepen die door Fincantieri worden gebouwd, is vrijdag op de scheepswerf in Marghera (nabij Venetië) tewatergelaten. Nadat de ‘madrina’ van het schip, Marnie Tihany (directeur Business Development van Tihany Design en vrouw van ontwerper Adam D. Tihany), een lint had doorgeknipt vulde het droogdok zich met water. Daarna werd het schip naar het afbouwdok verplaatst waar de laatste werkzaamheden zullen plaatsvinden totdat het eind 2016 wordt overgedragen.

De ceremonie werd bijgewoond door John Delaney, Senior Vice President of Global Marketing and Sales van Seabourn, en Antonio Quitano, manager van de scheepswerf. Seabourn Encore heeft een brutotonnage van 41.000, is 210 meter lang en 28 meter breed. Het kan een snelheid behalen van 18,6 knopen. Het heeft een capaciteit van 600 gasten, gebaseerd op dubbele bezetting. Elke suite zal beschikken over een eigen veranda.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!