Cruiseschip Costa neoRomantica in 2017 naar China

Costa NeoRomantica
Costa neoRomantica

De Costa Group heeft vrijdag bekendgemaakt dat vanaf april 2017 het cruiseschip Costa neoRomantica (56.800 brutoton en 1.800 passagiers) het gehele jaar gestationeerd wordt in Azië. Het wordt het vijfde schip in de vloot van Costa Cruises die in Azië cruises gaat maken voor de Chinese cruisereizigers. De Costa neoRomantica zal op 10 april 2017 in Shanghai arriveren na een 23-daagse repositioneringscruise die op 18 maart 2017 vertrekt uit Port Louis in Mauritius en tussendoor stops maakt in Port Victoria (Seychellen), Male (Malediven), Colombo (Sri Lanka), Phuket (Thailand), Singapore, Da Nang (Vietnam) en Hong Kong. Vervolgens gaat de Costa neoRomantica in droogdok in Shanghai waarbij het schip  voor de Aziatische markt wordt ingericht. De eerste cruise staat gepland op 24 april 2017 vanuit Shanghai.

Momenteel zijn er reeds 3 cruiseschepen van Costa Cruises actief in Azië. Een vierde, de Costa Fortuna, zal op 22 april van dit jaar arriveren in Shanghai. Aanvullend heeft de Costa Group recent laten weten dat het 2 nieuwe schepen voor Costa Azie laat bouwen door Fincantieri met oplevering in 2019 en 2020.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!