Cruisereiziger
Scheepsbezoek

Scheepsbezoek aan cruiseschip Marina: Ontworpen voor fijnproevers

Cruiseschip Marina van Oceania Cruises keerde recent terug van haar eerste 5-jaarlijkse reguliere droogdok. Ruim een week verbleef het op de scheepswerf Navantia in Cadiz voor renovatiewerkzaamheden aan zowel de binnen- als de buitenkant van het schip. Op technisch vlak heeft er onderhoud plaatsgevonden aan o.a. de boeg, propellers en thrusters. Meer zichtbare wijzigingen zijn het nieuwe tapijt, opnieuw gestoffeerde meubels en nieuw behang en gordijnen. Cruisereiziger mocht onlangs, op uitnodiging van Cruise Travel, zelf de opgefriste Marina ervaren tijdens een scheepsbezoek in Amsterdam.

Marina - Oceania CruisesDe Marina (66.084 brutoton) was het eerste nieuwbouwschip van Oceania Cruises. Het zag in 2011 het levenslicht. Het schip uit de Oceania-klasse heeft een capaciteit van 1.250 gasten en 800 bemanningsleden. Hierdoor staat per gast meer dan 1,5 bemanningslid klaar. De Marina en haar zusterschip Riviera, die een jaar later in de vaart kwam, zijn de twee grootste schepen in de vloot. De 4 schepen uit de Regatta-klasse (Regatta, Insignia, Nautica en sinds april 2016 de Sirena) zijn een stuk kleiner met elk slechts 684 gasten en 400 personeelsleden. De extra ruimte zorgt op de Marina voor nog meer keuze en voorzieningen, zonder haar warmte en charme te verliezen.

Smaakvolle kunst

Bij binnenkomst zet de geweldige entree gelijk de toon. Het atrium is smaakvol ontworpen en ingericht met rustgevende lichte kleuren. Er is gekozen voor niet te veel glamoursfeer, maar een casual country omgeving. In het atrium bevindt zich de receptiebalie, conciërgeservice, excursiebalie en de toegang tot enkele boutieks. De absolute blikvanger is het indrukwekkende door Lalique ontworpen trappenhuis. Ook de prachtige kunstwerken springen gelijk in het oog. Het blijkt een voorproefje van een kunstcollectie van vier miljoen dollar die over het gehele schip aan de muur hangt en persoonlijk is uitgezocht door het management van de rederij.

Ruime hutten

Er bevinden zich op de Marina 16 dekken, waarvan de passagiers verblijven op de dekken 7 tot en met 11. Opvallend is het zeer beperkte aantal binnen (14)- en buitenhutten (20). Maar liefst 94% van de hutten heeft een balkon (147 suites en 466 balkonhutten). Alle hutten zijn eveneens ingericht in een rustige countrystyle met donker hout en lichte stof kleuren. De grote badkamers zijn voorzien van een bad en verschaffen een ruimtelijk gevoel. Een kleine sofa met tafeltje, een bureau en flatscreen tv zijn uiteraard standaard inclusief. Ook inbegrepen zijn de softdrinks en water in de minibar (deze zijn overigens op het hele schip vrij verkrijgbaar).

Food-lovers

Oceania Cruises is de rederij voor ‘foodies’. Fijnproevers hebben de keus uit maar liefst zes restaurants die allen zonder toeslag te bezoeken zijn. Uiteraard is er een buffetrestaurant en een hoofdrestaurant. Het buffetrestaurant Terrace Café doet al bijzonder aan met gedekte tafels voor ontbijt, lunch of casual diner. Het hoofdrestaurant Grand Dining Room verzorgt het diner in een open zitting. Ook de andere restaurants (steakhouse Polo Grill, het Italiaanse Toscana, het Franse Jacques en het Aziatische Red Ginger) vereisen geen vaste dinertijden. Er is voor ieder wat wils.

Wil je wat meer privacy dan biedt de intieme dinerzaal Privée uitkomst. Deze bijzondere kamer in een wit-rode Barokke setting ligt tussen de Polo Grill en Toscana. Er kunnen tegen betaling privé-diners worden gehouden tot maximaal 10 gasten. Ze nemen zitting aan een op maat gemaakte lange tafel speciaal ontworpen door Dakota Jackson, verlicht door een gouden Venini kroonluchter. Waar ook een toeslag voor wordt gevraagd, is een avond in La Reserve by Wine Spectator waar naast wine seminars en proeverijen ook een klein aantal mensen zich culinair kan laten verwennen met bijpassende wijnen.

Ultiem ontspannen

De Marina is uitgerust met voldoende voorzieningen om je tijdens je gehele cruise bezig te houden. Ontspan in de Canyon Ranch Spa waar diverse lichaamsbehandelingen worden aangeboden. Daarnaast is er een schooonheidssalon aanwezig voor een kapbeurt, make-up, manicure of pedicure en fitnessruimtes met diverse (gepersonaliseerde) lessen om de extra kilo’s er weer af te trainen. Een stuk rustiger gaat het er aan toe bij de computerlessen in de computerruimte, kunstworkshops in de Artist Loft en onze persoonlijke favoriet de bibliotheek in Engelse stijl met zijn gezellige nissen en donkerbruine boekenkasten.

Een bijzondere plek is de de Culinary Center waar via verschillende kooklessen en demonstraties kunt leren hoe je de heerlijke gerechten aan boord zelf kunt bereiden. Elke kok of kokkin heeft een eigen werkplek ter beschikking. Ook op het buitendek zijn er genoeg activiteiten voor handen zoals een 9-holes putting green baan, een driving range, dekspellen (o.a. shuffleboard) en een tennisbaan. Is dat teveel inspanning dan biedt het zwembad met bubbelbaden en (ruime) ligbedden uitkomst. Tegen betaling kan je ook nog vertoeven op het spa-buitendek met extra faciliteiten.

Live-entertainment

Het avondentertainment speelt zich hoofdzakelijk af in de 8 bars en lounges verspreid over het schip. Elk gelegenheid heeft zijn eigen karakter. Naast een gokje wagen in het casino of socializen met andere gasten kan er op diverse plekken aan boord genoten worden van live optredens van bijvoorbeeld orkesten, goochelaars en cabaretiers. De Marina Lounge is de belangrijkste showlounge/theater met een podium en dansvloer. Populair is ook Horizons, een lounge met uitzicht op zee waar s’middags de Afternoon Tea plaatsvindt en ‘s avonds verandert in een nachtclub waar tot laat kan worden gedanst.

Geïnteresseerd in een cruise met de Marina van Oceania Cruises?

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!