Uitdokken Genting Dream vervroegd naar vrijdagmiddag

Genting DreamHet uitdokken van het cruiseschip Genting Dream (151.300 brutoton) van Dream Cruises uit het overdekte bouwdok van Meyer Werft in Papenburg zal op vrijdagmiddag 19 augustus gebeuren in plaats van zaterdag 20 augustus.  In verband met de sterke wind die verwacht wordt op zaterdag is het uitdokken vervroegd. Rond 14:00 uur staat het uitdokken gepland.

Na het uitdokken wordt de Genting Dream volgens plan aan de pier van de werf vastgemaakt waarna de schoorsteen wordt geplaatst. Een dag later vinden de testen plaats van de stuwraketten, stabilisatoren en de reddingsboten. In de navolgende dagen staan aan de bouwkade vervolgens de laatste werkzaamheden en testen op het programma. Daarna schepen de eerste bemanningsleden in om vertrouwd te raken met het schip en de verschillende systemen en apparatuur. Medio september is het tijd voor de Eemstocht en de eerste zeetesten.

Het uitdokken is te volgen via een webcam op de website van de Meyer Werft en live via de NDR website.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.