Ponant maakt details nieuwe cruiseschepen bekend

ponantexplorer2-fill-600x400De Franse cruiserederij Ponant heeft meer details bekendgemaakt over haar vier nieuwe cruiseschepen. De ‘Ponant Explorers’ krijgen een capaciteit van 184 passagiers die plek krijgen in 92 hutten en suites. Er zullen 110 bemanningsleden aan boord zijn. De schepen krijgen de namen Le Lapérouse, Le Champlain, Le Bougainville en Le Kerguelen als eerbetoon aan de Franse ontdekkingsreizigers. Oplevering staat gepland in de zomer van 2018 (twee) en in de zomer van 2019 (twee). Ze worden gebouwd op de Vard scheepswerf van Fincantieri in Noorwegen.

De schepen, die een Ice Class 1c certificaat krijgen, zullen voldoen aan de internationale CLEANSHIP label met diverse milieuvriendelijke onderdelen, waaronder een dynamische positioneringssysteem waarmee kan worden voorkomen dat bij het van anker gaan er schade ontstaat aan de zeebodem, elektronische aandrijving, 3D sonar, dieselmotoren die draaien op minder vervuilende dieselolie voor de scheepvaart, aan boord afvalwater en rioolwaterzuiveringsinstallaties en energiezuinige lampen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!